'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Και μέσω διαδικτύου τα τέλη κυκλοφορίας!!!

Μ
έχρι 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 οι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών εάν θέλουν να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Οι λεπτομέρειες για τον υπολογισμό και τον τρόπο προμήθειας του μπλε αυτοκόλλητου, που φέτος θα...
μπορεί να αποκτηθεί και μέσω διαδικτύου, ακολουθούν παρακάτω. 


Τα τέλη κυκλοφορίας για όσους έχουν Ι.Χ. ταξινομημένα πριν από την 1η Νοεμβρίου του 2010 μπορείτε να τα δείτε εδώ, ενώ για ταξινομήσεις μετά από αυτήν την ημερομηνία τα "πράσινα" τέλη που εφαρμόζονται κατά περίπτωση παρουσιάζονται εδώ. 

Για τα Ι.Χ. τα τέλη θα είναι χρώματος ασημί και μπλε ενώ για τα Δ.Χ. οχήματα θα είναι ασημί και καφέ. 

Σημειώνεται πως στα Ι.Χ. θα πρέπει υποχρεωτικά οι οδηγοί να το κολλούν στο παρμπρίζ και στις μοτοσικλέτες και τα τροχόσπιτα σε εμφανές σημείο. Σε περίπτωση που απλώς το έχετε μέσα στο Ι.Χ. και δεν είναι κολλημένο προβλέπεται πρόστιμο 30 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας. 

Πρόστιμα για εκπρόθεσμη προμήθεια των τελών Σύμφωνα με το υπουργείο η προμήθεια των τελών θα είναι εμπρόθεσμη όταν γίνεται μέχρι 31.12.2010 ενώ για όσους δεν φροντίσουν εγκαίρως προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα ως εξής: 

α) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας κατώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο είναι 30 ευρώ β) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας πάνω από 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας γ) Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με το μισό των τελών κυκλοφορίας που θα πλήρωνε κανονικά. 

http://dete.gr/news.php?article_id=11131

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου