'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Το κάπνισμα γερνάει τη γυναίκα

Πολλές είναι οι γυναίκες, οι οποίες έκοψαν το κάπνισμα ύστερα από πολλά χρόνια. Κατάλαβαν ότι το τσιγάρο, εκτός από τον οργανισμό, βλάπτει και την εξωτερική εμφάνιση.

  Όπως ξέρουμε, ο χειρότερος φόβος μιας γυναίκας είναι να δείχνει μεγαλύτερη από την ηλικία της.
 
Όταν όμως μιλάμε για καπνίζοντες τότε ξεπερνάμε τις απλές ρυτίδες που σχηματίζονται στο πέρασμα του χρόνου και μπαίνουμε σε βαθύτερα νερά.
-Μάτια
Αν καπνίζετε, τότε να περιμένετε, πέρα από τις ρυτίδες γύρω
από τα μάτια και την εμφάνιση μαύρων κύκλων τόσο έντονων που θα είναι δύσκολο να καλυφθούν από οποιοδήποτε concealer.
-Χείλη
Και δυστυχώς δε σταματάμε εδώ, σταδιακά με το κάπνισμα σχηματίζονται περισσότερες ρυτίδες από το κανονικό. Τα χείλη συρρικνώνονται και σουφρώνουν.
-Δόντια
Σα να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα το θέμα παίρνει συνέχεια με τα δόντια. Το χαμόγελο είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της εμφάνισης μας. Με το κάπνισμα τα δόντια κιτρινίζουν σε λίγο χρονικό διάστημα και η λύση φυσικά δεν είναι η λεύκανση δοντιών, αλλά να κόψετε το τσιγάρο.
-Δέρμα
Το τσιγάρο μειώνει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ουσίες που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό. Στη συνέχεια τα στρώματα του δέρματος λεπταίνουν και δημιουργούνται ζάρες στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα.
Έρευνες έχουν δείξει, ότι ακόμα και στην ηλικία των 20 κάτω από ένα μικροσκόπιο οι ρυτίδες μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτές. Με αποτέλεσμα τα σημάδια γήρανσης να εμφανίζονται πολύ νωρίτερα, από ότι σε έναν μη καπνιστή. Οι τοξικές ουσίες που εισχωρούν στο σώμα από το κάπνισμα, αλλοιώνουν το χρώμα του δέρματος, κάνοντας το να μοιάζει κιτρινωπό.
-Μαλλιά
Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά με το κάπνισμα επηρεάζονται και τα μαλλιά. Όχι μόνο χάνουν τη λάμψη τους, αλλά όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύουν. Γι αυτό λοιπόν ένας λόγος τριχόπτωσης είναι το κάπνισμα.
Αξίζει τελικά η προσπάθεια να το κόψετε; Ότι και αν αποφασίσετε είναι στο χέρι σας.

newsbomb
http://stakarfia.blogspot.com/2010/11/blog-post_8579.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου