'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Το μυστικό όπλο του μελιού ..

Μια γλυκιά είδηση έρχεται από την Ολλανδία για τους επιστήμονες που, κλεισμένοι στα εργαστήριά τους, δημιουργούν ή προσπαθούν να ανακαλύψουν τα νεώτερα αντιβιοτικά.  

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα συστατικό του μελιού που έχει την ιδιότητα να εξολοθρεύει τα μικρόβια. 

Το «μυστικό όπλο» του μελιού λέγεταιντεφενσίνη -1. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που έχουν οι μέλισσες στο ανοσοποιητικό τους σύστημα και την προσθέτουν στο μέλι. Διαθέτει μάλιστα τόσο ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην καταπολέμηση μικροβίων ανθεκτικών στα κοινά αντιβιοτικά. 

Μετά από την ανάλυση, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σύνολο σχεδόν των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του μελιού, προέρχονται από αυτήν την πρωτεΐνη. Η ντεφενσίνη θεωρείται πως θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση των δερματικών μολύνσεων και των εγκαυμάτων.

«Το μέλι και τα συστατικά του είναι πιθανόν πολύ σημαντικά για την πρόληψη και την καταπολέμηση των μολύνσεων που προκαλούνται από τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια», τόνισε ο Sebastian A.J. Zaat, ερευνητής στο τμήμα ιατρικής μικροβιολογίας στο ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο στο Άμστερνταμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου