'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τουρκία: Ελεύθερο «αφέθηκε» το «Youtube»!!!!

Μετά από δυόμιση χρόνια απαγόρευσης, ελεύθερος στην πρόσβαση είναι και πάλι ο διαδικτυακός τόπος «Youtube» στην Τουρκία, σύμφωνα με απόφαση του Τούρκου υπουργού Μεταφορών.

Η απαγόρευση της πλοήγησης και της χρήσης στην ιστοσελίδα που έγινε στις 5 Μαΐου 2008 από το Πρωτοβάθμιο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας είχε ως ετυμηγορία την...

ύπαρξη προσβλητικών βίντεο για τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, είχε καταδικάσει την απόφαση ως μέτρο υπερβολικό

Ο ίδιος ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στη γειτονική μας χώρα, λίγες μέρες πριν από την άρση είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση είχε έρθει πολλές φορές σε επαφή με την Google, στην οποία ανήκει το YouTube, ώστε να βρεθεί μια λύση στο θέμα αυτό.


Η απόφαση, ωστόσο, λήφθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα Άγκυρας, ο οποίος με επιστολή του προς τη Γενική Ασφάλεια ζήτησε να ενημερωθεί, εάν τα προσβλητικά βίντεο είχαν αποσυρθεί, και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, ζητώντας της να επιτραπεί στη χώρα η πρόσβαση στο Youtube.


Το σχόλιο των υπευθύνων του πιο διάσημου ιστοτόπου παγκοσμίως για τα επίμαχα βίντεο είναι ότι δεν αφαιρέθηκαν από την ίδια την ιστοσελίδα, αλλά από τρίτους με τη διαδικασία παραπόνων για την αντιγραφή και τα πνευματικά δικαιώματα, στα αγγλικά «copyright».


Η Τουρκία, πάντως, έχει δεχθεί από την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ επικρίσεις, σχετικά με τη λογοκρισία που έχει επιβάλει σε πολλούς δικτυακούς τόπους από το 2007 μέχρι και σήμερα.


http://www.protothema.gr
http://rokakias.blogspot.com/2010/11/youtube.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου