'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αποχώρησε ελληνική φρεγάτα από τουρκική άσκηση

Οι προκλητικές παραβιάσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο λόγος που το ελληνικό Πεντάγωνο διέταξε την αποχώρηση της φρεγάτας "Θεμιστοκλής", από την εν εξελίξει τουρκική άσκηση “MAVI BALINA” (ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ).

Η ελληνική φρεγάτα που ανήκει στη μόνιμη ναυτική νατοϊκή δύναμη στη Μεσόγειο, δύναμη που με τη σειρά της συμμετέχει στην εν τουρκική άσκηση αποχώρησε το Σάββατο και την Κυριακή από δύο φάσεις της συγκεκριμένης άσκησης.


Το Σάββατο, δέκα τουρκικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως κάνοντας έξι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ανατολικά της Ρόδου. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.


Τα ίδια έγιναν και την Κυριακή. Έξι τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, και έκαναν τέσσερι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, ανατολικά της Ρόδου. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.


Και στις δύο περιπτώσεις δόθηκε εντολή αποχώρησης της ελληνικής φρεγάτας από τις συγκεκριμένες φάσεις της άσκησης ενώ ενημερώθηκε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ για τα αίτια της αποχώρησης.


Σημειώνεται ότι για τη διεξαγωγή της ελληντουρκικής άσκησης είχε ζητηθεί δέσμευση περιοχών εντός του FIR Αθηνών, οι οποίες εγκρίθηκαν από την ΥΠΑ. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.


Η τουρκική άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από 1 έως 11 Νοεμβρίου.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου