'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

“Αν πας σε εκλογές, δεν έχει λεφτά”!!!!

Δραματικές ώρες έζησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όλη την προεκλογική εβδομάδα και μέχρι τις 8 περίπου χθες το βράδυ, όταν τελικά πήρε την απόφαση να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ξένοι παράγοντες (ΔΝΤ, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Γερμανική Καγκελαρία), καθώς και μεγάλοι Έλληνες Τραπεζίτες, τον πίεζαν αφόρητα στην κατεύθυνση των μη πρόωρων εκλογών, φοβούμενοι μια παρατεταμένη ακυβερνησία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, στελέχη του ΔΝΤ, αλλά και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, φρόντισαν να μεταφερθεί μέσω Ελλήνων υπουργών το μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι σε περίπτωση κήρυξης πρόωρων εκλογών θα μπορούσε ακόμα και να δημιουργηθεί πρόβλημα καταβολής της τρίτης δόσης του δανείου στην Ελλάδα τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Οι διεθνείς αγορές και η Τρόικα φοβήθηκαν μια παρατεταμένη πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία στην Ελλάδα λόγω εκλογών, γεγονός που θα τίναζε στον αέρα τα spreads των ελληνικών ομολόγων, και θα παράσερνε και την τιμή των spreads και για άλλες ασθενείς οικονομικά χώρες (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία).

Αυτό το ντόμινο ήθελαν να αποφύγουν κυρίως Γερμανοί, Γάλλοι, αλλά και ο Ντομινίκ Στρος Καν και έφθασαν να απειλούν την Ελλάδα με κλείσιμο της... κάνουλας των δανείων, αν πηγαίναμε σε πρόωρες εκλογές.
Πάντως, η πρώτη αντίδραση Παπανδρέου γύρω στις 7 το απόγευμα, όταν άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα μυστικά exit polls των κομμάτων, που έδειχναν ελάχιστη διαφορά μεταξύ των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. ήταν «πάμε άμεσα για εκλογές».

Γύρω στις 9 το βράδυ όμως, ο Παπανδρέου είχε αποφασίσει να μην πάει σε εκλογές, καθώς είχαν μεσολαβήσει τρία γεγονότα:

1. Τον ενημέρωσε ο κ. Ραγκούσης ότι σε πανελλαδικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο και στην περιφέρεια Αττικής έχανε ο Δημαράς και έβγαινε πρώτος ο Σγουρός.
2. Η Ν.Δ. δεν παρουσίαζε αύξηση της δύναμής της στις εκλογές.
3. Στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν έβγαιναν οι υποψήφιοι της Ν.Δ.


του Κώστα Χαρδαβέλλα
http://newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου