'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οι ξένοι ανησυχούν για τον Γιώργο

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν τα διεθνή ΜΜΕ στις σημερινές εκλογές που διεξάγονται στην Ελλάδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
 
Τους τελευταίους μήνες, η χώρα μας έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, λόγω των αρνητικών εξελίξεων στα δημοσιονομικά μεγέθη, και την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, ενώ οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για τις μοιραίες επιπτώσεις που πιθανολογείται ότι θα έχει στην ισορροπία και τις προοπτικές της ευρωζώνης, η άσχημη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Τα ξένα ΜΜΕ λοιπόν, προσεγγίζουν τις σημερινές εκλογές στην Ελλάδα με πρόδηλη αγωνία, φοβούμενα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να κάνει πράξη την απειλή του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα για τις Περιφέρειες και τους δήμους συνιστούν πολιτική αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ, και θέτουν εν αμφιβόλω την ηγεμονία του.


Εκείνο ωστόσο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τόσο στις έντυπες εκδόσεις μεγάλων εφημερίδων του εξωτερικού, όσο και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους στο διαδίκτυο, για πρώτη φορά μετά την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, διατυπώνονται ενστάσεις για τον Γιώργο Παπανδρέου, και αμφισβητείται η ορθότητα του σχεδιασμού του Έλληνα Πρωθυπουργού, εφόσον πράγματι προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.


Οι ξένοι, επομένως και… οι δανειστές μας, θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές κάλπες, θα αποβεί καταστροφική για την ελληνική οικονομία, και θα καταστήσει αναπόφευκτη την ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας. Προσπαθούν λοιπόν να περιορίσουν τους αρνητικούς κλυδωνισμούς που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη σταθερότητα της ευρωζώνης και τη δύναμη του ευρώ.

 http://www.statesmen.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_5022.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου