'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τα παράξενα των εκλογών!!!

Τα παράξενα περιστατικά τα οποία συναντάμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν είναι ελληνικό προνόμιο. Σε όλο τον κόσμο όλο και κάτι συμβαίνει που προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη.

Στις ΗΠΑ καφετέριες και  εστιατόρια  προσφέρουν «δωράκια» στην ημέρα γιορτής της δημοκρατίας. Όπως για παράδειγμα γνωστή εταιρεία καφέ, δίνει δωρεάν σε όσους πολίτες ψήφισαν, ένα ρόφημα μεσαίου μεγέθους.

Στην Ινδία από την άλλη πριν από μερικά χρόνια  σημειώθηκε το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφίων για μία και μοναδική θέση. 1033 μνηστήρες παρουσιάστηκαν στο Tamil Nadu,  για την εκλογή ενός συμβούλου στο τοπικό όργανο εξουσίας. Σκεφτείτε μόνο να κρατούσατε αυτό το ψηφοδέλτιο στα χέρια σας!

Στη Σλοβενία πριν από περίπου τρία χρόνια, ο  γνωστός στη χώρα του από τη συμμετοχή του σε τηλεπαιχνίδια, Αρτούρο Στερν,  έθεσε υποψηφιότητα γστις προεδρικές εκλογές. Στα μισά της προεκλογικής περιόδου όμως,   ανακοίνωσε ότι  υποψηφιότητά του ήταν… κάλπικη και αποτελούσε  μέρος του σεναρίου της ταινίας που ήθελε να «γυρίσει». Πρόθεση του ήταν  να τοποθετήσει κρυφές κάμερες στις συγκεντρώσεις του και να καταγράψει τις αντιδράσεις των συμπολιτών του.

Στη χώρα μας τώρα οι εκλογές του 1844 κατά παράβαση του Συντάγματος αντί για οκτώ ημέρες διήρκησαν τέσσερις μήνες. Το 1934 οι γυναίκες μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές μόνο εάν είναι 30 ετών και έχουν απολυτήριο δημοτικού. Λέγεται μάλιστα ότι η ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη αρνήθηκε να ψηφίσει λέγοντας,  ότι οι αρμόδιοι, θέλουν να έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο όσες είναι άσχημες και όσες αποφεύγουν να κάνουν παιδιά.

Στην Ιταλία συναντάμε την γηραιότερη υποψήφια της Ευρώπης την Ινοτσέντσα Κάμπρι , η οποία  θέλησε σε ηλικία 99 ετών να εκλεγεί σύμβουλος στην επαρχία της Πάρμας. Η ακμαία υποψήφια κατέβηκε στην μάχη της κάλπης με το σύνθημα «Το μέλλον έχει παρελθόν».

Πίσω στην Ελλάδα και το  1944 στην Αμαλιάδα, αφού η περιοχή ελευθερώθηκε από τα κατοχικά στρατεύματα, ο λαός εξέλεξε διά βοής δεκαπενταμελή Επιτροπή Λαϊκής Αυτοδιοίκησης μεταξύ των οποίων και την Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα. Ήταν η  πρώτη γυναίκα,  η οποία έξι μέρες αργότερα ανέλαβε  χρέη δημάρχου και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που απέκτησε αυτό το αξίωμα. Μετά από 101 μέρες στη δημαρχεία ,  παραιτήθηκε και αποσύρθηκε στο φαρμακείο που διατηρούσε.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου