'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Στον εισαγγελέα ο ΕΟΤ!!!!

Υπεύθυνους στελέχη και υπαλλήλους του ΕΟΤ, για την τρύπα 17 εκατ. ευρώ στον οργανισμό, καταδεικνύει η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ούτε ένα ούτε δύο ή τρία αλλά εννέα συνολικά στελέχη και υπαλλήλους του ΕΟΤ φωτογραφίζει ως υπεύθυνους η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Την έκθεση απέστειλε τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Εφετών, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Η υπόθεση αφορά στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού την περίοδο 2006 - 2009, για το οποίο έχουν προκύψει ζημιές, για τον οργανισμό της τάξης των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου, η Εισαγγελία έχει αναλάβει να διερευνήσει την ποινική αξιολόγηση των μη σύννομων πράξεων και παραλείψεων που εντοπίσθηκαν, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό στους υπολόγους των ποσών που ζημιώθηκε ο Οργανισμός.

Επίσης σε διερεύνηση θα προχωρήσει και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, προκειμένου ως πειθαρχικός Προϊστάμενος, να προβεί στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος εννέα στελεχών και υπαλλήλων του ΕΟΤ για τα αποδιδόμενα σε έκαστο εξ αυτών πειθαρχικά αδικήματα.

Το πόρισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι "ο αριθμός των προσώπων υπέρ των οποίων εκδόθηκαν δελτία, ξεπέρασε τα 22.900 έναντι των 2.000, που προέβλεπαν οι αποφάσεις, γεγονός που συνεπαγόταν δυνητικά μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού, που υπολογίζεται κατά το μέγιστο στο ύψος του 1.755.600 ευρώ". 

Επίσης αναφέρεται η ύπαρξη εικονικών δελτίων από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που αν και εντοπίστηκαν, οι υπηρεσίες δεν "κινήθηκαν προς την κατεύθυνση επιβολής των νομίμων, προχώρησε στην καταβολή στην εν λόγω επιχείρηση χρηματικού ποσού, που κατά το μεγαλύτερο μέρος του, καταβλήθηκε για εικονικά δελτία".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου