'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Οι κάλπες που κρίνονται στο νήμα!!!

Στο νήμα θα κριθούν 19 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, καθώς είναι ελάχιστη η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου στην αναμέτρηση, ενώ οι συμμαχίες που έχουν διαμορφωθεί θα δώσουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Tη δεύτερη Κυριακή των εκλογών η αγωνία θα χτυπήσει κόκκινο, καθώς σε πολλούς δήμους η διαφορά μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει μειωθεί σε ελάχιστους ψήφους.
Στον δήμο της Μεσολογγίου 10 ψήφοι έκαναν τη διαφορά μεταξύ του ανεξάρτητου υποψήφιου, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κατσούλη, που έλαβε 4.895 ψήφους (23,04%), και του Γιώργου Πρεβεζάνου, από τον χώρο της ΝΔ, που πήρε 4.885 ψήφους (22,99%).
Δεκατρείς ψήφοι στέλνουν ξανά στις κάλπες τους κατοίκους του δήμου Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναγιώτης Δαϊνακούδης (ανεξάρτητος) πήρε 7.163 ψήφους (30,77%) και ο ανθυποψήφιός του, Αριστείδης Αραμπατζής, 7.150 ψήφους (30,72%).
Δεκατέσσερις ψήφοι χωρίζουν τον Βασίλη Κετσετζή (46,93%) από τον Βαγγέλη Καλαθά (46,93%) στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, στις Σέρρες.
Δεκαέξι ψήφοι κάνουν τον δήμο Δεσκάτης στα Γρεβενά να μπαίνει δυναμικά στον δεύτερο γύρο. Ο Νικόλαος Μίγκος, που έλαβε 1.419 ψήφους και ο Δημήτρης Καραστεργίου, που έλαβε 1.403 θα δώσουν νέα μάχη.
Δεκαεννέα ψήφοι στη Σερίφο στέλνουν σε δεύτερο γύρο τον Αντώνη Αντωνάκη και τον Αλέξανδρο Λιβάνιο. Ο πρώτος έλαβε 538 (46,14%) και ο δεύτερος 519 (44,51%).
Είκοσι τρεις ψήφοι είναι η διαφορά μετά πρώτου και δευτέρου στον δήμο Δομοκού στη Φθιώτιδα, όπου οι αντίπαλοι Στυλιανός Σύρος (με 3.642 ψήφους - 33,7%) και Δημήτριος Τζαχρήστας (με 3.619 ψήφους - 33,49%) θα μονομαχήσουν.
Τριάντα δύο είναι οι ψήφοι διαφοράς στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης (ανεξ. ΠΑΣΟΚ) με 7.789 ψήφους (24,65%) και ο Διαμαντής Παπαδόπουλος (επίσης ανεξ. ΠΑΣΟΚ) με 7.757 ψήφους (24,55%) θα πρέπει να βρουν τη λύση μεταξύ τους.
Τριάντα τρεις ψήφοι είναι η διαφορά για τη δημαρχία Προσοτσάνης Δράμας. Ο αγώνας δίνεται μεταξύ του Β. Φάτραλη (ΝΔ) με 4.942 ψήφους (35,37%) και του Αγ. Λύσσελη (ΠΑΣΟΚ) με 4.909 ψήφους (35,13%).
Τριάντα τέσσερις, τέλος, ψήφοι είναι η διαφορά και μεταξύ των δύο μονομάχων στον δήμο της Πέλλας. Εκεί, ο Ν. Παπανικολάου (ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους), που έλαβε 19.775 ψήφους (47,37%) αντιμετωπίζει τον Γρ. Στάμκο, που πήρε 19.741 ψήφους (47,29%).
Στους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Πάτρας, της Λάρισας, του Βόλου, των Τρικάλων, η αναμέτρηση θα είναι ισχυρη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο για τον νικητή του β΄γύρου.
Στην Αθήνα, ο Ν. Κακλαμάνης, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ θα σταθεί απέναντι στον Γ. Καμίνη, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Ρυθμιστής θα είναι, τόσο το ΚΚΕ, όσο και η Ελ. Πορτάλιου (του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ πολύ θα ήθελαν το 7%, που έλαβε ο Γιώργος Αμυράς, το οποίο μετά την απογευματινή συνάντηση των δύο υποψηφίων δείχνει να «κατοχυρώνεται» στον Γ. Καμίνη.
Στη Θεσσαλονίκη, το ντέρμπυ θα δοθεί μεταξύ των κυρίων Γκιουλέκα και Μπουτάρη με καθοριστική την παρέμβαση και εκεί του ΚΚΕ.
Στη Λάρισα, ο παλαίμαχος (δήμαρχος για τρεις τετραετίες) κ. Τζανακούλης, φαίνεται πως θα δυσκολευτεί να κόψει το νήμα και στην Πάτρα, ο Δ. Κατσικόπουλος, με ποσοστό 35,7%, θα αναμετρηθεί με τον Γιάννη Δημαρά, προερχόμενο από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.
Στον Πειραιά, ο αγώνας θα δοθεί μεταξύ του νομάρχη, Γιάννη Μίχα, με ποσοστό 29,6% και του παραιτηθέντος από το βουλευτικό αξίωμα Β. Μιχαλολιάκου. Ρυθμιστής των εξελίξεων θα είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος.
Στον δήμο Καλαμαριάς, ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης (ΠΑΣΟΚ) θα αναμετρηθεί με τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη (γνωστός ως Χάρρυ Κλυνν - ανεξάρτητος), θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού.
Στον δήμο Βόλβης, αναμένεται άλλη μία δύσκολη αναμέτρηση μεταξύ του γαλάζιου Δημήτρη Γαλαμάτη (48.31%) και του Άγγελου Φραντζή (46.59%), ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Στον δήμο Ωραιοκάστρου, θα δοθεί δυνατός αγώνας μεταξύ του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου και του δημάρχου Καλλιθέας, Ν. Μπάτου (34.42%) και του Δ. Σαραμάντου (23.72%). Και οι δύο προέρχονται από τη ΝΔ.
Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου θα κονταροχτυπηθούν οι δυο εν ενεργεία δήμαρχοι Κορδελιού, Στ. Λαφαζανίδης (23.90%) και Ευόσμου, Δ. Χατζηβρέττας, (31.58%), οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ.
Στον δήμο Πέλλας (με έδρα τα Γιαννιτσά) θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου (ΠΑΣΟΚ) με 47,37% και ο υποψήφιος της ΝΔ, Γρηγόρης Στάμκος, με 47,29%.
Στον δήμο Έδεσσας ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Σόντρας (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 46,31% έναντι του Δημήτρη Γιάννου (ΝΔ), που έλαβε ποσοστό 47% θα κρατήσουν ψηλά το ενδιαφέρον.
Στον δήμο Αλεξανδρούπολης, κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ, νυν δήμαρχος, Γιώργος Αλεξανδρής, με 25,53% και θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο της ΝΔ, Ευάγγελος Λαμπάκης, που συγκέντρωσε 36,34%.
Στην Αττική ενδιαφέρον θα έχει ο αγώνας του δημάρχου Αιγάλεω, Δ. Καλογερόπουλου (35,68%) με τον Χρήστο Καρδαρά του ΠΑΣΟΚ (35,1%). Ρυθμιστής γι άλλη μία φορά θα είναι το ΚΚΕ, που έλαβε το ποσοστό 16,9%.
Χωρίς ιδιαίτερη αγωνία θα δώσει τη δική του μάχη ο παλαίμαχος της Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης, που πήρε ποσοστό 47,2% των ψήφων, που του δίνει αέρα νίκης έναντι του ανεξάρτητου Δημήτρη Κάρναβου, που έλαβε 25,7%.
Στον δήμο της Αγ. Παρασκευής, ο νυν δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, προηγείται με 33,1% και ακολουθεί ο Β. Ζορμπάς της ΝΔ με 25,8%.
Στον δήμο Ζωγράφου, ο νυν δήμαρχος της πόλης, Γ.Καζάκος (32,3%) θα δώσει τη μάχη απέναντι στον κ. Καλλίρη του ΠΑΣΟΚ, που έλαβε 24%.
Στον δήμο Τρικκαίων, ο Μιχάλης Ταμήλος σημερινός δήμαρχος της πόλης μάλλον έχει ένα καλό προβάδισμα με 43,3%, από τον Χ. Λάππα (ΠΑΣΟΚ), που έλαβε 39,4%.
Σίγουρος νιώθει και ο Π. Μοσχολιός στο Αγρίνιο με ποσοστό 48,9% έναντι του Δ. Σταμάτη της ΝΔ, που έλαβε 39,3%.
Σε ποσοστό ασφαλείας είναι και ο Θ. Ορφανός στον Αλιμο, με 46,3%, έναντι του 29,4% του αντιπάλου του, Ν. Τσαμπαρλή.
Δεν αφήνει τις πρωτιές του ο παλαίμαχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γ. Κασιδόκωστας, που πήρε 41,5%, ενώ ο αντίπαλός του Γ. Κωσταντέλος 20,55%.
Στον δήμο Καστοριάς κέρδισε την πρωτιά με 36,47% ο ανεξάρτητος της ΝΔ Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης. Άφησε στη δεύτερη θέση με 33,99% τον απερχόμενο «γαλάζιο» νομάρχη, επίσημο υποψήφιοι της ΝΔ για τον δήμο, Κώστα Λιάντση, με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου