'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ποντάρουν στη χρεοκοπία

Επτά στους δέκα επενδυτές παραμένουν απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του Bloomberg.  

Βλέπουν χρεοκοπία της χώρας μας και θεωρούν επόμενο θύμα της κρίσης την Ιρλανδία

Το 71% των επενδυτών προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τελικά, σύμφωνα με παγκόσμια ψηφοφορία του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, σχετικά με τις χώρες που κινδυνεύουν, λόγω του χρέους τους. Τον Σεπτέμβριο το ποσοστό στην ίδια ερώτηση ήταν στο 67%.
Η πλειοψηφία των 1.030 επενδυτών και αναλυτών, που συμμετείχαν πιστεύει επίσης ότι η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσει.
Η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο Μηχανισμό Βοήθειας, με κεφάλαια ύψους 110 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, από τον περασμένο Μάιο, ενώ Η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει ακόμη βοήθεια από την ΕΕ, κάτι που όμως πιθανότατα θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα οποία παρουσιάζει σήμερα το πρακτορείο, δείχνουν ότι το 51% των επενδυτών θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της Ιρλανδίας - ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με την ψηφοφορία που έγινε τον περασμένο Ιούνιο - έναντι 42% που τη θεωρούν απίθανη. Την Ιρλανδία ακολουθεί η Πορτογαλία με ποσοστό 38% να θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία έναντι 36% τον Σεπτέμβριο.
Πιο αισιόδοξοι είναι οι επενδυτές για την Ισπανία, καθώς το 71% θεωρεί απίθανη τη χρεοκοπία της από 65% τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε τους επενδυτές που φοβούνται ότι η Ιρλανδία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει, λέγοντας ότι δεν κατανοούν πως λειτουργεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, στον οποίο μπορούν να ενταχθούν οι χώρες που χρειάζονται βοήθεια.
"Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε χώρας να ζητήσει βοήθεια, αν τη χρειάζεται", είπε ο κ. Σόιμπλε.

http://news247.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ!
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή