'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο των εκλογών

Με άστατο καιρό θα γίνει η έξοδος των ψηφοφόρων για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. 

 Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα Παρασκευή σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ σχετική βελτίωση θα υπάρξει από το Σάββατο - κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον την ημέρα των εκλογών θα υπάρχει καλύτερος καιρός και πιο καθαρή ατμόσφαιρα, αφού οι (λασπο)βροχές θα έχουν κατεβάσει στο έδαφος την αφρικανική σκόνη που βαρύνει τις τελευταίες μέρες την ατμόσφαιρα

Αλλο χαρακτηριστικό του καιρού του επόμενου τριημέρου είναι η πτώση της θερμοκρασίας, κάτι αναμενόμενο με βάση ότι έτσι κι αλλιώς η θερμοκρασία είχε ξεχαστεί  ψηλά τις τελευταίες ημέρες.  Μπορεί να είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια Νοέμβρη μήνα να βγάζουμε τα χειμωνιάτικά μας, ωστόσο, φέτος είναι ακόμα καλοκαίρι. Μάλιστα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι με βάση τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου του μήνα και την σύγκρισή τους με τα αντίστοιχα διαστήματα των προηγούμενων ετών, προκύπτει ότι φέτος ζούμε τον πιο θερμό Νοέμβρη από το 1961.

Στην Αθήνα η μέση μέγιστη θερμοκρασία, όπως προκύπτει από τις τιμές που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, ήταν 22 βαθμοί Κελσίου. Αυτή η τιμή είναι κατά 2,2 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από την αντίστοιχη μέση τιμή της τελευταίας πεντηκονταετίας (ο μέσος όρος είναι 19,8 βαθμοί).

Πάντως, σε απόλυτους αριθμούς, η μέγιστη θερμοκρασία των 25 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή θεωρείται συνηθισμένη για την εποχή, καθώς έχει παρατηρηθεί 50 φορές τα τελευταία 100 χρόνια, δηλαδή μία φορά κάθε δύο Νοεμβρίους.

Ωστόσο, παραδοσιακά ο Νοέμβρης είναι απρόβλεπτος. Για παράδειγμα, ενώ φέτος αλλά και πέρυσι ψηνόμαστε από την ζέστη, στις 4 Νοεμβρίου του 2006 είχε σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο πλανήτης εισέρχεται σταδιακά σε μια περίοδο απορρύθμισης του κλίματος, η οποία οφείλεται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Για αυτό και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αλλά ποιος ακούει;


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου