'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τα... Σκόπια φώτισαν τον φόνο της Μυκόνου !!!

Πίστευε ότι είχε σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα. 

Ομως ποτέ δεν φανταζόταν ότι οι τελωνειακοί των Σκοπίων θα έβρισκαν την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 73χρονου Δημήτρη Ζουγανέλη που έγινε στις αρχές Οκτωβρίου στη Μύκονο. 

Ο λόγος για την 28χρονη σύντροφό του από την Πολωνία η οποία ήταν γνωστή με το όνομα Μαργαρίτα. Η νεαρή γυναίκα είχε...
εξαφανιστεί από τις αρχές του καλοκαιριού και είχε ειδοποιήσει τον 73χρονο ότι θα τον επισκεπτόταν το διάστημα που έγινε η δολοφονία. Ωστόσο εκείνη δεν εμφανίστηκε, ενώ δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει για τις συνθήκες θανάτου του δικού της ανθρώπου. Αυτό κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών από την πρώτη στιγμή.

Η μαρτυρία ενός κατοίκου του νησιού που είχε δει τη Μαργαρίτα να φεύγει με πλοίο από τη Μύκονο μαζί με άλλα δύο άτομα την ημέρα της δολοφονίας έδωσε τα πρώτα σημαντικά στοιχεία. Σταδιακά η έρευνα των αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων επεκτάθηκε προκειμένου να «κλειδώσουν» την υπόθεση. Από την έρευνα προέκυψε ότι στις 4 Οκτωβρίου η 28χρονη μαζί με έναν 31χρονο και έναν 27χρονο συμπατριώτη της μπήκαν στην Ελλάδα με αυτοκίνητο από τον συνοριακό σταθμό Ευζώνων πιστεύοντας ότι δεν θα γίνουν ποτέ αντιληπτοί, επειδή προέρχονταν από την Πολωνία και είχαν προορισμό ένα άλλο κράτοςμέλος της Ενωσης. Ωστόσο δεν υπολόγισαν ότι οι τελωνειακοί των Σκοπίων κατέγραψαν τα στοιχεία τους και την ημερομηνία που πέρασαν τα σύνορα και αυτό ήταν ένα από τα δεδομένα που τους πρόδωσαν.


Αφίχθηκαν στη Μύκονο με πλοίο από τη Ραφήνα και την επόμενη ημέρα πήγαν στο σπίτι του θύματος. Ωστόσο ο Ζουγανέλης έλειπε από το σπίτι του για ψώνια. Τότε η 28χρονη από το σπίτι του τηλεφώνησε στον 73χρονο, χρησιμοποιώντας το πολωνικό κινητό της τηλέφωνο. Λίγο αργότερα ο ηλικιωμένος επέστρεψε και τότε οι δύο Πολωνοί, αφού του επέφεραν θανάσιμα χτυπήματα, άρπαξαν ένα μικρό χρηματοκιβώτιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.


Μία ημέρα αργότερα έφυγαν και πάλι οδικώς από την Ελλάδα. Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της έρευνας ζήτησαν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και διαπιστώθηκε τόσο η παρουσία της 28χρονης στην Ελλάδα όσο και το τηλεφώνημα που έκανε στον 73χρονο. Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στη διάθεσή τους εικόνα από κάμερα σε διόδια της Εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης που δείχνει τη διέλευση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Πολωνοί. 


Η δικογραφία σχηματίστηκε και εστάλη στις 25 Οκτωβρίου στις δικαστικές αρχές. Επειτα από λίγες ημέρες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε κωμόπολη της Πολωνίας, από την οποία κατάγονται. 

http://fonaklas.blogspot.com/2010/11/blog-post_9930.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου