'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Θρίλερ με ομήρους σε πλοίο έξω από τον Πειραιά!!!

Ξένοι ακτιβιστές είναι όμηροι Έλληνα πλοιάρχου στα ανοιχτά του Πειραιά.

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς στην περιοχή έσπευσαν κομάντος του Λιμενικού και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις.

Το ελληνικό πλοίο «Σοφάδες IV» φέρει σημαία Μάλτας και έχει επάνω του συνολικά 13 άτομα, που φέρονται ως όμηροι του καπετάνιου. Πρόκειται για δέκα αλλοδαπούςακτιβιστές (επτά βρετανούς, δύο ιρλανδούς και έναν αλγερινό) αλλά και τρεις λιμενικούς από την Λιβύη. Το πλοίο είχε ναυλωθεί από ξένη μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό να προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε πρόβλημα στην πληρωμή που συμφωνήθηκε πριν το πλοίο αναχωρήσει από την Λιβύη. Ο πλοίαρχος είχε ζητήσει 75.000 ευρώ και τα ήθελε μετρητά. Οι ακτιβιστές τα είχαν καταθέσει σε ναυτιλιακό πράκτορα. Ο καπετάνιος εκνευρίστηκε, δεν τους πίστεψε και ξεκίνησε άγριος καυγάς. Αιφνιδιαστικά έλυσε κάβους και έβαλε μπρος στις μηχανές, εγκλωβίζοντας μέσα τους επιβαίνοντες.

Ο καπετάνιος τους έφερε στην Ελλάδα και τώρα βρίσκονται αγκυροβολημένοι στα ανοιχτά του Πειραιά, ενώ τα πνεύματα είναι οξυμένα και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. Λίγο μετά το μεσημέρι έγινε επιχείρηση δυτών του Λιμενικού που ανέβηκαν στο πλοίο και διαπίστωσαν ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, επισήμως το Λιμενικό δεν δίνει πληροφορίες και παραπέμπει στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κάποιες φήμες αναφέρουν μάλιστα ότι κατέβηκαν στο λιμάνι και συντόνισαν την επιχείρηση ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη. Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή την στιγμή το πλοίο παραμένει στα ανοιχτά του Πειραιά και βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές διαπραγματεύσεις για να δοθεί τέλος σε αυτήν την περίεργη υπόθεση...


Εντωμεταξύ, η πλοιοκτήτρια εταιρεία "Ionian Bridge σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως χωρίς να υπάρχει έγγραφη συμφωνία για μεταφορά, αποβιβάστηκαν οι ακτιβιστές στο ελληνόκτητο πλοίο "Στροφάδες IV", με σημαία Μάλτας στο λιμάνι της Ντέρνας στη Λιβύη. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται, ότι υπήρξε τεταμένη ατμόσφαιρα στο λιμάνι της Ντέρνας και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε βοήθεια από τις αρχές της Λιβύης, δεν υπήρξε ανταπόκριση.  

Ο πλοίαρχος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, φοβούμενος για την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος, απομακρύνθηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα,ενημερώνοντας τις αρχές της Μάλτας, το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι ενώ οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι είχαν πληρώσει για τη μεταφορά τους αυτή, δεν έχει λάβει καμία έγγραφη συμφωνία ή ναυλοσύμφωνο. Π.Τ.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου