'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

2011, το «δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» - Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο - Θα περάσει η χώρα το ταχύτερο δυνατό σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης...

«Εμείς θα πείσουμε και τους πιο δύσπιστους», ανέφερε ο πρωθυπουργός. - H επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ θα διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια δανεισμού της χώρας 

H επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ θα διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια δανεισμού της χώρας περιορίζοντας τις δανειακές της ανάγκες τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να ξαναδανειστούμε με κανονικό τρόπο από τις αγορές.

Αυτό τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο 21ο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, συμβάλλει στο να μειωθεί η δυσπιστία, η οποία, όπως είπε, ναι μεν έχει μειωθεί σημαντικά αλλά δεν έχει εξαλειφθεί - για το αν η Ελλάδα θα τα κατάφερνε να τα βγάλει πέρα σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. «Αλλά εμείς θα πείσουμε και τους πιο δύσπιστους», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Προώθησης της Εξωστρέφειας
Το 2010 ήταν η χρονιά, κατά την οποία αναγκαστήκαμε να ρίξουμε το βάρος σε δημοσιονομικά μέτρα άμεσης απόδοσης, δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το στοίχημα για το 2011, «το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο», είναι διαφορετικής φύσης: «Είναι η χρονιά, που το πρόγραμμα των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που αλλάζουν τη χώρα μπαίνει στην κύρια φάση του.
Με ένα πρόγραμμα τομών και αλλαγών, που όλοι αναγνωρίζουμε ότι έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και τις οποίες πρέπει σήμερα να υλοποιήσουμε σε ελάχιστο χρόνο και κάτω από τις πιο πιεστικές οικονομικές συνθήκες για τη χώρα, οι οποίες θα αποτελέσουν το διαβατήριο για να περάσει η χώρα το ταχύτερο δυνατό σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης».

http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου