'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μυστική συμφωνία για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα..!!!

Σε συμφωνία για μειώσεις μισθών μέχρι 12% στον ιδιωτικό τομέα, κατέληξαν σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων με την κυβέρνηση.

Σε μια μυστική ουσιαστικά συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στα γραφεία του ΣΕΒ, μετά τη ματαίωση της προγραμματισμένης νωρίς το απόγευμα συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής

Ασφάλισης, λόγω του αποκλεισμού του κτηρίου από το ΠΑΜΕ, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων κατέληξαν σε συμφωνία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος, φέρεται να συμμετείχε στη συνάντηση, αν και κύκλοι της ΓΣΕΕ το διέψευδαν. Η συμφωνία, που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει:

- Οι επιχειρησιακές συμβάσεις να συνάπτονται για ορισμένο χρονικό διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τα δύο χρόνια (ένας συν ένας χρόνος).

- Η μείωση των αποδοχών να μην ξεπερνά το 12%.

- Να προβλέπεται ρήτρα ότι οι επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων δεν θα προχωρούν σε απολύσεις.

- Να μην ισχύσει η κατάργηση της επέκτασης των συμβάσεων σε κλάδους που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις.

Η συμφωνία αυτή θα τεθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπόψη της τρόικας και εφόσον λάβει την έγκριση θα προχωρήσει τις επόμενες ημερες στην διαμόρφωση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2011.


stakarfia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου