'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

AIDS: Δεν γνωρίζουν ότι είναι μολυσμένοι...!!!!

Ο ένας στους πέντε φορείς του ιού του AIDS σε ΗΠΑ και Βρετανία δεν γνωρίζουν ότι είναι μολυσμένοι, με συνέπεια να μεταδίδουν εν αγνοία τους τον ιό κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις αλλά και να στερούνται την έγκαιρη θεραπεία που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή τους.

Τα ανησυχητικά αυτά νέα προέρχονται από εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν στις δύο χώρες – η πρώτη από την Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας (HPA) της Βρετανίας και η δεύτερη από το Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, στη Βρετανία ο αριθμός των φορέων του ιού HIV υπολογίζεται σε 86.500, εκ των οποίων οι 22.500 δεν γνωρίζουν ότι είναι μολυσμένοι.

Αντίστοιχα στις ΗΠΑ, από τους 1,1 εκατομμύρια φορείς του ιού, οι 220.000 αγνοούν παντελώς ότι κάποια στιγμή μολύνθηκαν.
Αιτία, σύμφωνα με τα CDC, είναι το γεγονός ότι απ’ όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για AIDS, σχεδόν ο ένας στους τρεις ουδέποτε έχει ελεγχθεί για AIDS.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι απαραίτητη για δύο λόγους, σύμφωνα με τα CDC. Ο πρώτος είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα HIV λοίμωξης στις ΗΠΑ (όπως σε όλες τις χώρες της Δύσης) οφείλονται σε σεξουαλική μετάδοση από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι είναι μολυσμένοι. Όταν, όμως, μάθουν ότι είναι φορείς, συνήθως λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύουν τους συντρόφους τους.

Ο άλλος λόγος είναι ότι το 32% των νεοδιαγνωσθέντων φορέων, αναπτύσσουν AIDS μέσα σε έναν χρόνο. Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει ότι η λοίμωξη διαγνώσθηκε αργά, με συνέπεια να μην καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης ως ενός χρόνιου νοσήματος, όπως συμβαίνει όταν γίνεται νωρίς η διάγνωση.

Όντως, τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν πως όταν ανιχνεύεται νωρίς η μόλυνση ενός ανθρώπου, τα υπάρχοντα «κοκτέιλ» φαρμάκων μπορούν να διατηρήσουν τον ιό HIV σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να καθίσταται χρόνιο νόσημα που ελέγχεται με δια βίου φαρμακευτική αγωγή.

Το 2006, τα CDC συνέστησαν να ενταχθεί ο έλεγχος για την HIV λοίμωξη στο συνήθη ιατρικό έλεγχο των ενηλίκων, καθώς και να ελέγχονται τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να μολυνθούν. Ωστόσο, μόνο το 45% των ενηλίκων έχουν ελεγχθεί έστω και μία φορά για AIDS, ενώ σε λίγες περιπτώσεις ελέγχονται κάθε χρόνο όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Στις ομάδες αυτές, επισημαίνουν, ανήκουν όσοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις με νέους ερωτικούς συντρόφους, όσοι αλλάζουν συχνά ερωτικούς συντρόφους, οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών και οι άντρες που κάνουν σεξ με άντρες.


ΤΑ ΝΕΑ
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου