'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μαχαίρι σε μισθούς - επιδόματα και ακύρωση 700 προσλήψεων από την ΑΤΕ

Στο στόχαστρο των κυβερνητικών περικοπών βρίσκεται η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) στην οποία η τρόικα ζητάει να μπει λουκέτο γιατί πιστεύει ότι δεν αντέχει στον ανταγωνισμό. 

Σήμερα, ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσει η ΑΤΕ.

Πρόθεση της Κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είναι η ΑΤΕ να συγχωνευτεί με το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ωστόσο πριν από αυτό, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο «NP» ότι θα επέλθει μαχαίρι σε μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων, σε ποσοστό 10%.

Ταυτοχρόνως, ερευνάται ο τρόπος με τον οποίο θα ακυρωθεί η πρόσληψη 700 υπαλλήλων, που έχουν συμμετάσχει και πετύχει σε σχετικό διαγωνισμό.

"Η εξυγίανσή της τράπεζας προέχει και όλα τα άλλα έπονται και αυτό  σημαίνει ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα έξοδα της τράπεζας, όπως αντίστοιχα θα μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων σε μισθούς και επιδόματα" αναφέρει συγκεκριμένα στο ΝΡ στέλεχος της κυβέρνησης. 

"Το πρόγραμμα εξυγίανσης είναι αναγκαίο ώστε στη συνέχεια να υπάρξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου" συνεχίζει, προβλέποντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με νέο νόμο που ετοιμάζει δημιουργεί νέα τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την υποστήριξη των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΕ , ώστε μέσα από τις πιστώσεις να βοηθηθούν στην ανάπτυξη με κονδύλια που πρέπει να εκταμιευτούν ώστε να λειτουργήσει ως αντίβαρο στο κλίμα απολύσεων και λουκέτων στην αγορά.

http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου