'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στα κίτρινα η Ευρώπη !!!!!

Πολύ σκληροί για να... πεθάνουν, ήτοι να αποκλειστούν από την Ευρώπη αποδεικνύονται η ΑΕΚ και ο Άρης. 

Οι δύο ελληνικές ομάδες σημείωσαν ιστορικές εκτός έδρας νίκες, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και μπήκαν εκ νέου στο παιχνίδι της πρόκρισης για τους «32» της διοργάνωσης.





Η μαγική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε από το «Πόλιουντ Στάντιον» του Σπλιτ, όπου η «Ένωση» πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Χαιντουκ, και πλέον βρίσκεται μία… ανάσα από την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου της (σ.σ.: χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στο τελευταίο εντός έδρας ματς με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης).


Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προηγήθηκε με τον Νάτσο Σκόκο στο 50΄ με πέναλτι,  ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 61’ με κεφαλιά του Κώστα Μανωλά.
Ο Ίσμαελ Μπάνκο στο 81’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του «δικέφαλου», ενώ στο 90΄ ο Μπούλιατ σημείωσε το «γκολ της τιμής» για τους γηπεδούχους.
Στα… χνάρια της ΑΕΚ όμως βάδισε και ο Άρης λίγη ώρα αργότερα, παρά το γεγονός ότι είχε σαφώς πιο δύσκολο έργο απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης των Φορλάν και Αγουέρο.
Η «αρμάδα» του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ωστόσο, παίζοντας με ψυχή και πάθος, κατάφερε να «παγώσει» την Μαδρίτη και να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο, που την έβαλε εκ νέου στο παιχνίδι της πρόκρισης για τους «32» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη του Άρη είναι η πρώτη για ελληνικη ομάδα επί Ισπανικού εδάφους.
Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Κόκε (2΄, 51΄πεν.) και Λαζαρίδης (81΄) ενώ η Ατλέτικο «γύρισε» προσωρινά το παιχνίδι με τους Φορλάν (11΄) και Αγουέρο (16΄).


Μετά την σπουδαίο «διπλό» στη Μαδρίτη, ο Άρης έπιασε στη 2η θέση του ομίλου τους «ροχιμπλάνκος», ωστόσο έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.


Έτσι η ομάδα του Κούπερ με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Ρόζενμποργκ θα πάρει την πρόκριση και θα αφήσει εκτός νυμφώνος την κάτοχο του Europa League.
Ο αγώνας της ΑΕΚ


Ο «δικέφαλος» εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε απόλυτα και με τους Μπερνς και Σκόκο να «χορεύουν» στη… λάσπη (ο αγωνιστικός χώρος του «Πόλιουντ Στάντιον» ήταν σε άθλια κατάσταση), πανηγύρισε μία παλικαρίσια νίκη, η οποία σε συνδυασμό με την ήττα της Άντερλεχτ με 3-1 από τη Ζενίτ, τον έφερε πολύ κοντά στην πρόκριση.


Ο αγώνας, πάντως, δεν άρχισε καθόλου καλά για την «Ένωση», η οποία κινδύνεψε να δεχτεί γκολ μόλις στο 3’. Οι γηπεδούχοι βγήκαν υποδειγματικά σε κόντρα επίθεση, ωστόσο το διαγώνιο σουτ του Σαρμπίνι σταμάτησε στο δοκάρι της «κιτρινόμαυρης» εστίας.


Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στην ΑΕΚ. Ο Γκέντσογλου στο 13’ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Λυμπερόπουλο, αλλά η προβολή του Μεσσήνιου φορ από καλή θέση έφυγε άουτ.


Η οπισθοφυλακή της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, με αποτέλεσμα ο δικέφαλος να απειληθεί σε ακόμη δύο περιπτώσεις.


Ευτυχώς, όμως, για την ελληνική ομάδα οι Βούκουσιτς και Τομάσοφ δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες της Χάιντουκ σε γκολ, και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.


Στο β’ ημίχρονο το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην. Οι παίκτες του Χιμένεθ μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισαν πέναλτι στο 50’, όταν ο Μαλότσα ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της Χάιντουκ τον Σκόκο.


Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αργεντινός άσος, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον Ραντόσεβιτς, γράφοντας το 0-1. Στο 61΄ ο Σκόκο από εκτελεστής έγινε δημιουργός, καθώς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κώστας Μανωλάς με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ραντόσεβιτς, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του.


Χρόνος υπήρχε, αλλά η εικόνα της Χάιντουκ ήταν απογοητευτική και δεν μπορούσε να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης.

Αντίθετα, από την εξαιρετική πάσα του Λεονάρντο, ο Μπλάνκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και πέτυχε το 3-0 στο 84΄, λίγο μετά την είσοδό του στον αγώνα.


Ο Μπούλιατ στο 90΄ μείωσε, υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών της κροατικής ομάδας.Έτσι, η ΑΕΚ απέδρασε με το πολυπόθητο «διπλό» από την Κροατία και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Άντερλεχτ, η οποία στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Χάιντουκ.




 

Η 5η αγωνιστική: Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρης 2-3 (12' Φορλάν, 16' Αγουέρο -2', 51’ πεν. Κόκε, 81’ Λαζαρίδης) Ρόζενμποργκ-Λεβερκούζεν 0-1 (35’ Σαμ) Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Λεβερκούζεν 11 (7-1) Άρης 7 (5-5) Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (8-6) Ρόζενμποργκ 3 (3-11) Η τελευταία αγωνιστική (16/12): Άρης-Ρόζενμποργκ Λεβερκούζεν- Ατλέτικο Μαδρίτης  

Κίτρινες: Λιούμπισιτς, Μπούλιατ, Γιοζίνοβιτς, Μάλοτσα, Ιμπριτσιτς - Γκέντσογλου Χάιντουκ Σπλιτ (Γκόραν Βούκσεβιτς): Ραντόσεβιτς, Λιούμπισιτς (53΄ Αντριτς), Μπούλιατ, Ιμπρισιτς, Βούκουσιτς, Τόμασοφ (53΄ Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Ορέμους, Μάλοτσα, Σαρμπίνι. ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος, Ντιόπ, Γκέντσογλου, Σκόκο (77΄ Λεονάρντο), Μπερνς (70΄ Λαγός), Λυμπερόπουλος (80΄ Λυμπερόπουλος). 7ος Όμιλος Χάιντουκ-ΑΕΚ 1-3 (90’ Μπούλιατ - 51’ πεν. Σκόκο, 61’ Μανωλάς, 84’ Μπλάνκο) Ζενίτ-Άντερλεχτ 3-1 (12’ Ιόνοφ, Μπουχάροφ 65’, 88’ Χουσζτι – 87’ Κίεσταν) Η βαθμολογία 1. Ζενίτ 15 (15-6) 2. ΑΕΚ 7 (9-10) 3. Άντερλεχτ 4 (6-8) 4. Χάιντουκ 3 (5-11) Η τελευταία αγωνιστική (16/12) ΑΕΚ-Ζενίτ Άντερλεχτ-Χάιντουκ 

Ο αγώνας του Άρη Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Άρη, καθώς με το… καλησπέρα ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα μόλις στο 2’ ο Κόκε, πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Μενδρινού και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τους κιτρινόμαυρους». Στη συνέχεια όμως οι «ροχιμπλάνκος» ξύπνησαν και απάντησαν με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών. 

Στο 11' από σουτ του Σιμάο η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Σηφάκη και στη συνέχεια με κοντινό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ 16', μετά από λάθος της άμυνας του Άρη ο Αγουέρο πλάσαρε εύστοχα τον Σηφάκη για το 2-1. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρωτο, καθώς η ομάδα του Κούπερ πέτυχε ακόμη ένα γρήγορο γκολ. 

Στο 50’ ο Ντομίνγκεζ τράβηξε τη φανέλα του Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρχιο Κόκε, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για τη νίκη. Για να φτάσουμε στο 81', όταν οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την ολική ανατροπή. 

Ο Λαζαρίδης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά από κόρνερ, έπιασε το αριστερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, κάνοντας τους περίπου 3000 οπαδούς του Άρη να παραληρούν στις εξέδρες του "Βιθέλντε Καλντερόν». Κίτρινες: Τιάγκο, Χαβίτο Ατλέτικο Μαδρίτης: Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ (87΄Μέριδα), Αλβάρο Ντομίνγκεθ, Ουιφαλούσι, Γκοντίν, Τιάγκο (86' Ραούλ Γκαρσία), Σουάρες, Ρέγες, Σιμάο (74' Ντιέγκο Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν Άρης: Σηφάκης, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Μενδρινός (72΄ Kασναφέρης), Χαβίτο, Κόκε (77' Πρίττας), Τσέζαρεκ (83΄ Ρουϊς) Το πρώτο γκολ του Κόκε Το δεύτερο γκολ του Κόκε Το νικητήριο γκολ του Λαζαρίδη

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου