'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πύρινη τραγωδία στο Ισραήλ..!!!

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ. 

Παρανάλωμα του πυρός λεωφορείο με κρατούμενους. Στάχτη πολλά εκτάρια δάσους. Βοήθεια από την Ελλάδα (Vid)


Τουλάχιστον 40 άνθρωποι, φρουροί φυλακής, κάηκαν ζωντανοί από τη γιγάντια πυρκαγιά που κατακαίει το δάσος Καρμέλ κοντά στο λιμάνι της Χάιφας, στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, σε μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν ποτέ σημειωθεί στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε βοήθεια με πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Ρωσία και μέχρι στιγμής η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Ο κ. Νετανιάχου χαρακτήρισε την φωτιά ως "μια από τις χειρότερες που έχουν ποτέ σημειωθεί". Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ιτζχάκ Αχανόροβιτς ανέφερε ότι πρόκειται για μια "τεράστια καταστροφή" εκτός ελέγχου.

Λεωφορείο παγιδεύθηκε στις φλόγες

Οι φρουροί επέβαιναν σε μεγάλο όχημα που έσπευσε να εκκενώσει παρακείμενη φυλακή για να σωθούν οι κρατούμενοι. Το όχημα παγιδεύτηκε στη φωτιά και τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν και να καούν ζωντανοί.

Προς το παρόν η πόλη της Χάιφα δεν κινδυνεύει από την πυρκαγιά η οποία προχωρά με ταχύ ρυθμό παρά τις προσπάθειες 1.500 πυροσβεστών και όλων των άλλων δυνάμεων του κράτους που κινητοποιήθηκαν αλλά δεν καταφέρνουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Ήδη οι αρχές εκκένωσαν τρία χωριά κοντά στο δάσος ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί δύο ακόμα χωριά που στη συνέχεια τα περισσότερα οικήματά τους κάηκαν. Έχουν επίσης εκκενωθεί το Πανεπιστήμιο της Χάιφα και παρακείμενο ξενοδοχείο.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε τυχαία από σκουπίδια που είχαν πεταχτεί στο δάσος. Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν υιοθετείται από τις αρχές του Ισραήλ.

Βοήθεια στέλνει η Ελλάδα

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415 αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για το Ισραήλ προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Χάιφα. Θα φτάσουν στο Ισραήλ στις έξι το πρωί, αφού σταματήσουν για ανεφοδιασμό στη Ρόδο.
Η ανταπόκριση των ελληνικών υπηρεσιών πυρόσβεσης ήταν άμεση στο αίτημα των Ισραηλινών Αρχών για την παροχή βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη και φονική πυρκαγιά.




http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου