'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κατά λάθος “εκτύπωση” φρέσκων ευρώ από την ΕΚΤ...!!!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο ο politis αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τύπωσε πάνω από 13 δις ευρώ πρόσθετη ρευστότητα.
Όπως τονίζουν αναλυτές της Φραγκφούρτης θα αρχίσουν να εξαντλούνται τα όρια υποστήριξης των «τοξικών» ομολόγων της ευρωζώνης από την ΕΚΤ και θα χρειασθούν νέα μέτρα για την ...
αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που κλονίζει το ευρώ.


Οι τραπεζίτες της Φραγκφούρτης κατ’ επανάληψη έχουν τονίσει, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του περασμένου Μαΐου για αγορές ομολόγων της περιφέρειας του ευρώ, ότι δεν ασκούν πολιτική «ποσοτικής χαλάρωσης», όμοια με αυτή που ασκείται από την Fed στην άλλη όχθη του
Ατλαντικού.


Οι Αμερικανοί τραπεζίτες δεν διστάζουν να θέσουν σε κυκλοφορία
τεράστιες ποσότητες νέων «εικονικών» δολαρίων για να αγοράσουν ομόλογα και άλλα στοιχεία ενεργητικού του τραπεζικού συστήματος και κατηγορούνται από αρκετούς αναλυτές ότι έχουν φέρει τη νομισματική πολιτική σε επικίνδυνα όρια, ουσιαστικά τυπώνοντας συνεχώς νέο χρήμα για να χρηματοδοτηθεί χρέος.


Σε αντίθεση με αυτή την πρακτική, που προκαλεί… αλλεργία, ιδιαίτερα στους Γερμανούς τραπεζίτες, γνωστό είναι, άλλωστε, ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ εγκρίθηκε παρά τη διαφωνία του διοικητή της Μπούντεσμπανκ, Άξελ Βέμπερ, η ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι για κάθε αγορά ομολόγου περιφερειακής χώρας της ευρωζώνης θα αποσύρει αντίστοιχης αξίας ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ουδέτερο. Δηλαδή, να μην τεθεί ζήτημα νομισματικής χρηματοδότησης χρέους, ή πιο απλά εκτύπωσης πληθωριστικών ευρώ.





Πηγή :politis-gr.com
http://politicanea.blogspot.com/2010/12/blog-post_2898.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου