'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΑ: "Στο σφυρί" λείψανο του Αγίου Ανδρέου!!!!!

Λ
είψανο του Αποστόλου Ανδρέα στο διαδίκτυο και μάλιστα σε σχετικά φθηνή τιμή; 

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, κι όμως συνέβη και μάλιστα παραμονή των Χριστουγέννων. 

Συνεργάτης της εφημερίδας "Κόσμος" ... ανιχνεύοντας στο e-bay διαπίστωσε με έκπληξη την δημοπρασία του συγκεκριμένου «αντικειμένου». Έκπληκτος διαπίστωσε πως η τιμή ήταν στα 99 δολάρια! 

Δύο συντάκτες της εφημερίδας αποφάσισαν να «χτυπήσουν» το προσφερόμενο σε δημοπρασία αντικείμενο και μάλιστα με «κόλπο» την αυτόματη προσφορά (150 δολάρια) 5 δευτερόλεπτα λίγο πριν λήξει η δημοπρασία. Όμως κάποιος άλλος πρόλαβε και τελικά πήρε το λείψανο με 152,5 δολάρια.

 

Ο πωλητής του αντικειμένου δήλωνε πως ήταν ένα γνήσιο αντικείμενο - λείψανο του Πρωτόκλητου, ενώ έφερε σφραγίδα με βουλοκέρι καθώς και πιστοποιητικό γνησιότητας από την καθολική εκκλησία! 


Στο κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες αναφερόταν η ιστορία του Αποστόλου Ανδρέα, η σταύρωσή του στην Πάτρα, ενώ είχε και έναν πίνακα με το τι προστατεύει το συγκεκριμένο λείψανο: 

* κατά της ουρικής αρθρίτιδας
* κατά πονόλαιμου
* προστασία σε ψαράδες
* αντιπρόσωποι των ψαριών
* εμπόρους ψαριών
* κορίτσια
* υπηρέτριες
* τραγουδιστές
* Ισπανικές ένοπλες δυνάμεις
* γεροντοκόρες
* Πανεπιστήμιο Πατρών
* άγαμες γυναίκες
* γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες 


Κι όμως όλα τα παραπάνω περιγράφονταν (στα αγγλικά) στη σελίδα της δημοπρασίας! Όπως παρατηρείτε μέχρι και ότι ο Απόστολος Ανδρέας είναι προστάτης του Πανεπιστημίου Πατρών γνώριζαν! 

Ιεροσυλία Ιταλών;
Αμεση ήταν η αντίδραση του πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών π. Νικόλαου Σκιαδαρέση. Του θέσαμε υπ' όψιν του όσα συνέβησαν στην δημοπρασία και εξεπλάγη: «Από τους συγκριμένους παπικούς κύκλους περιμένω τα πάντα» μας είπε και συνέχισε: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω, τα βλέπω ως αστεία. Μα είναι δυνατόν; Να εμπορεύονται και αυτό;» κατέληξε. 


Επειδή το e-bay φημίζεται για την αυθεντικότητα των δημοπρασιών του δεν αποκλείεται όντως να επρόκειτο για λείψανο του Αποστόλου Ανδρέα! Γύρευε τι θα έκαναν κάποιοι στην Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου, όσο χρονικό διάστημα... φυλασσόταν στην Ιταλία! 


dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου