'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Γαλλία: Συναγερμός για το... έθιμο της πυρπόλησης οχημάτων...!!!

Τα τελευταία χρόνια ένα νέο «έθιμο» έχει κάνει την εμφάνισή του στη Γαλλία. Νεαροί κάνουν... διαγωνισμό για το ποιος θα κάψει τα περισσότερα αυτοκίνητα!

Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου φέτος να αποτρέψει, όσο είναι δυνατόν, την καταστροφή οχημάτων.

Στο «έθιμο», στο οποίο λαμβάνουν μέρος κυρίως νεαροί από τα πιο φτωχά προάστια των γαλλικών πόλεων, ξεκίνησε στις αρχές του 1990. Η αστυνομία όμως δηλώνει ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των νεαρών, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να ακούσουν την επόμενη ημέρα στις ειδήσεις σε ποια γειτονιά έγιναν οι περισσότερες καταστροφές!

«Αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στο διαγωνισμό κι έτσι δεν θα δημοσιοποιείται πλέον ο αριθμός των καμένων αυτοκινήτων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπρις Ορτφέ, προσθέτοντας ότι οι στατιστικές αυτές ενθάρρυναν τους βανδαλισμούς.

Το θέμα, όμως, έχει προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Οι βουλευτές της οποίας, μάλιστα, έκαναν λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης τΣαρκοζί να συγκαλύψει τη βία. "Η κυβέρνηση έχει την τάση να αποκρύπτει τους αρνητικούς δείκτες. Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσιοποιεί κατασκευασμένα στοιχεία εδώ και χρόνια και τώρα ο Ορτφέ πήγε ένα βήμα παρακάτω», δήλωσε στο Ρόιτερ η Ντελφίν Μπατό βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας.

Πέρυσι το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι πυρπολήθηκαν 1.137 αυτοκίνητα, κατά 30% περισσότερα σε σχέση με το 2008.


NewsIt.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου