'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η είδηση έχει ως εξής…...

.. «Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, εξέδωσε η Interpol, τρεις μέρες μετά την μαζική δημοσιοποίηση διπλωματικών τηλεγραφημάτων του υπουργείου εξωτερικών των Η.Π.Α. 
από τη γνωστή ιστοσελίδα». 

Προσέξτε τώρα τι έχει καταφέρει ένας 39χρονος δημοσιογράφος που απλά έκανε το καθήκον του. 

Ο 39χρονος Αυστραλός ακτιβιστής, Julian Assange που ίδρυσε τον ιστοτόπο Wikileaks έκανε όλο το κόσμο άνω κάτω...! 

Καταζητείται από τις αρχές της Σουηδίας με κατηγορίες περί βιασμού και παρενόχλησης, κατηγορίες που προέκυψαν... μετά την δημοσιοποίηση εγγράφων για τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο Julian Assange απορρίπτει τις κατηγορίες, οι οποίες εκτιμά ότι έχουν στόχο τη φίμωσή του. 

Η Interpol ανακοίνωσε ότι ειδοποίησε όλα τα κράτη-μέλη της να συλλάβουν αμέσως τον Ασάντζ όπου τον εντοπίσουν. Ο Ισημερινός είχε αρχικά προσφέρει άσυλο στον Julian Assange, τελικά σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, η πρόταση δεν εγκρίθηκε. 

Ο Assange προανήγγειλε πως θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις για μια τράπεζα και θα ριχτεί άπλετο φως «στο πώς συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε επίπεδο διοίκησης με τρόπο που θα προκαλέσει έρευνες και μεταρρυθμίσεις». Σε άλλη συνέντευξή του ο Assange είπε πως η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον οφείλει να παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη εγγράφου που καταδεικνύει ότι διέταξε διπλωμάτες να κατασκοπεύουν ξένους ομολόγους τους και ειδικά στελέχη του ΟΗΕ. 

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε τον Assange «αναρχικό». Μερικά από τα έγγραφα αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν υπέρ της Ουάσινγκτον που εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ. 

Η Κίνα κάλεσε την Ουάσινγκτον να «χειριστεί κατάλληλα» την διαρροή καθώς τηλεγραφήματα έδειξαν πως το Πεκίνο έχει απηυδήσει με τη Βόρεια Κορέα... Ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Ρωσίας, χαρακτήρισε τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το WikiLeaks «θησαυρό αναλυτικού υλικού» τον οποίο η Μόσχα προτίθεται να αξιοποιήσει.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αστειεύθηκε αναφερόμενος σε ένα τηλεγράφημα που τον χαρακτηρίζει «εξαιρετικά επικίνδυνο» λέγοντας ότι βλέπει ένα χαμογελαστό πρόσωπο στον... καθρέφτη. 

Και το πιο τραγικό... 

Συντηρητικοί δημοσιογράφοι ήδη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει «δολοφονηθεί ο Assange» από τη CIA, ενώ ρεπουμπλικάνοι πρότειναν ήδη να χαρακτηριστεί το Wikileaks «τρομοκρατική οργάνωση». Αυτά τα ολίγα όταν απλώς λες την αλήθεια... 

του Φίλιππου Ανδρεόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου