'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ινδία: Φραγή σε κινητά για ανύπαντρες!!!

Εξωφρενική απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στην Ινδία, καθώς δεν επιτρέπεται σε ανύπαντρες γυναίκες να έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο, ώστε να αποτραπούν οι γάμοι ανάμεσα σε μέλη διαφορετικής κάστας!

Συγκεκριμένα την απόφαση έλαβε το συμβούλιο μιας ομάδας χωριών, το συμβούλιο του Μπαλιγιάν του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, στη Βόρεια Ινδία, για να μην μπορούν οι γυναίκες να δημιουργούν σχέσεις με άνδρες διαφορετικής κάστας.


Καταλυτικός παράγοντας για την απόφαση αυτή, ήταν το γεγονός ότι 23 ζευγάρια το έσκασαν, την προηγούμενη χρονιά, για να παντρευτούν, χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.


"Η 'πανσαγιάτ' (συνέλευση) είναι πεπεισμένη ότι τα ζευγάρια αυτά είχαν σχεδιάσει τη φυγή τους ύστερα από συνεννοήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων", δήλωσε ένας σοφός του χωριού.

Στην Ινδία, κυρίως σε αγροτικές κοινότητες, οι διακρίσεις λόγω της κάστας ισχύουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό και έτσι τα έθιμα των γάμων είναι πολύ αυστηρά.


Υπάρχει η περίπτωση να υπάρξουν και ''εγκλήματα τιμής'', λόγω των διακρίσεων.


"Έγινε παράκληση σε όλους τους γονείς να φροντίσουν, ώστε οι ανύπαντρες κόρες τους να μην έχουν κινητό τηλέφωνο. Τα αγόρια μπορούν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο αλλά μόνον υπό την επίβλεψη των γονιών τους", δήλωσε εκπρόσωπος της συνέλευσης.


cosmo
tsak-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου