'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τα Σκόπια ζητούν τη βοήθεια μας για την Ε.Ε.!!!!

Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι αληθινό! 

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, κ.Α. Μιλόσοσκι, ζητάει με επιστολή του προς τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, την υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να ληφθεί απόφαση "για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ, εν όψει των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου", που θα γίνουν σε λίγες ημέρες.

Η επιστολή αυτή δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και δεν έχει παραληφθεί ακόμη από τον υπουργό Εξωτερικών. 

Ο κ. Μιλόσοσκι σε αυτήν αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Η χώρα μου, για δεύτερη χρονιά, κρίνεται κατάλληλη να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Στο μεταξύ εδώ και πέντε χρόνια είναι υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η κατάσταση αυτή είναι αφόρητη, τόσο για μία υποψήφια χώρα, όσο και για την αξιοπιστία της ΕΕ και της πολιτικής για τη διεύρυνση".

Και απευθυνόμενος προς τον κ. Δρούτσα, σημειώνει:
"Η Ελλάδα, ως το παλαιότερο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή μας, αλλά και ως αποδεδειγμένος υποστηρικτής της πολιτικής για την διεύρυνση, μπορεί να συνεισφέρει αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της περιοχής.

Η υποστήριξή σας για τη λήψη απόφασης σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μας δώσει την απαραίτητη πολιτική ώθηση προς την κατεύθυνση αυτή.

Με ένα τέτοιο βήμα θα δώσουμε από κοινού ώθηση στο αναγκαίο θετικό κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις μεταξύ μας σχέσεις για την οριστική επίλυση της τελευταίας διμερούς διαφοράς, μέσα από μια βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο χώρες και λαούς προς όφελος της περιφερειακής και της ευρωπαϊκής σταθερότητας και ευημερίας"!
Αναμένουμε την απάντηση του κ. Δρούτσα.

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου