'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Επέμβαση της ΕΕ στα πρόστιμα της Τροχαίας

Aπό το 2013 πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το ενιαίο σύστημα ευρω-κλήσεων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ατιμωρησία των οδηγών ανά την Ευρώπη. 

Σε πολλές περιπτώσεις, αν και οι Έλληνες που οδηγούν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης τηρούν τις περισσότερες φορές τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παρανομούν και παίρνουν κλήσεις από τις αρμόδιες αρχές για την οδική κυκλοφορία. 

Μέχρι πρότινος, σε περίπτωση που ο παραβάτης έπαιρνε μία κλήση και δεν την πλήρωνε εκείνη τη στιγμή, είχε τη δυνατότητα να την αγνοήσει και να εξαφανιστεί επιστρέφοντας στη χώρα του. 

Αυτό ακριβώς είναι που έρχεται να καταργήσει με το νέο σύστημα πανευρωπαϊκής εποπτείας των τροχαίων παραβάσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση

Με τη χρήση ενός ενιαίου ηλεκτρονικού δικτύου που θα καταγράφει όλες τις οδικές παραβάσεις, πρόταση που προωθεί επί σειρά ετών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εντοπίζεται ο παραβάτης από τα προσωπικά του στοιχεία, όπως το όνομα και τη διεύθυνσή του, και θα του αποστέλλεται ειδοποίηση για το πρόστιμο.

«Πολλοί οδηγοί μοιάζουν να σκέφτονται ότι όταν οδηγούν στο εξωτερικό οι κανόνες του ΚΟΚ δεν ισχύουν γι' αυτούς. Το μήνυμα που θέλω να τους στείλω είναι ότι οι κανόνες ισχύουν και ότι σύντομα θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα να επιβάλλουμε την εφαρμογή τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Σιίμ Κάλας.

Η συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", έχει υιοθετηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς των 27 χωρών-μελών της ΕΕ και αυτό που απομένει είναι να εγκριθεί από Ευρωκοινοβούλιο μέχρι το 2013.

Ηδη το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία έχουν εγκαινιάσει μια μορφή άτυπης συνεργασίας για την επιβολή προστίμων στους υπηκόους τους που παραβαίνουν τον ΚΟΚ σε κάποια από τις τρεις χώρες. 

Με το νέο σύστημα, οι παραβάτες θα καταδιώκονται και στις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, εξαιρουμένης της Δανίας που δεν μετέχει στο ευρώ και ζήτησε να εξαιρεθεί από αυτή την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία συνεργασίας.
Βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι παραβάσεις των οδηγών από ξένες χώρες αντιστοιχούν στο 5% Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στις χώρες-μέλη της ΕΕ

Ειδικότερα, οι παραβιάσεις των ανωτάτων ορίων ταχύτητας από ξένους οδηγούς αντιστοιχούν στο 15% του συνόλου κάθε χώρας. Σε χώρες μάλιστα που αποτελούν "περάσμα" για όσους μετακινούνται κατά την περίοδο των θερινών διακοπών τα ποσοστά αυτά εκτινάσσονται στα ύψη. 

http://cosmo.gr/News/Europe/299954.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου