'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Στα χνάρια του... παππού του ..!!!!

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με επιστολή του – ηλεκτρονικό μήνυμα προς την zougla.gr ζήτησε την διαγραφή αναρτήσεων από το blog της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.

Ο κ. Πάγκαλος θεωρεί πώς οι αναρτήσεις αυτές τον προσβάλλουν και πώς συνιστούν πολιτική και ρατσιστική επίθεση εναντίον του.

Οι σχετικές αναρτήσεις στις οποίες αναφέρθηκε διαγράφτηκαν αφού ο κ. Αντιπρόεδρος τις θεωρεί προσβλητικές. Πρόκειται για πολλές δεκάδες αναρτήσεων. Ωστόσο ο κ. Πάγκαλος δια της επιστολής του ζητά επιπροσθέτως να πληροφορηθεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του Διαδικτύου οι οποίοι και ανάρτησαν τα σχόλια τους στο blog.


Πληροφορούμε τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Δεν έχουμε ούτε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε τέτοιες πληροφορίες αλλά ούτε και η πρακτική που υφίσταται παγκοσμίως ως προς την λειτουργία των blog το επιτρέπει. Αν ο κ. Πάγκαλος επιθυμεί να συγκεντρώσει τέτοιες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα οφείλει να γνωρίζει πώς πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και μόνον.


H zougla.gr για λόγους δεοντολογίας δεν πρόκειται να παραδώσει τους κωδικούς IP των υπολογιστών από τους οποίους αναρτήθηκαν τα σχόλια για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Παρά τις έμμεσες και άμεσες απειλές του κ. Πάγκαλου πώς θα απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη.


Προφανώς η zougla.gr δεν συμφωνεί με τις ύβρεις και τις προσωπικές επιθέσεις. Ωστόσο, ως γνωστόν, η τακτική αυτή των χρηστών παρατηρείται παγκοσμίως. Ηγέτες παγκοσμίου εμβέλειας, ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός, άλλα πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται καθημερινά στο επίκεντρο επιθετικού σχολιασμού από χρήστες του Διαδικτύου, μέσω των blog, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είναι η πρώτη φορά που η zougla.gr και το ομώνυμο blog εισπράττει μία τέτοια συμπεριφορά από πολιτικό πρόσωπο.


Για την ιστορία επισημαίνουμε πώς από την έναρξη της λειτουργίας του blog της ηλεκτρονικής εφημερίδας δεν διαγράφτηκαν ποτέ ακόμη και υβριστικά σχόλια για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του site, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Αυτά για να υφίσταται και ένα μέτρο σύγκρισης και αξιολόγησης των περιθωρίων πολιτικής ανοχής του κ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου