'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Απελευθερώνονται οι άδειες των φαρμακείων

Τα πάνω κάτω στην υγεία και την αγορά φαρμάκου αναμένεται να φέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα προβλέπει και την απελευθέρωση των αδειών των φαρμακείων.

Στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στο θέμα της αδειοδότησης των φαρμακείων, ενώ με παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί και η κατάργηση της κληρονομικότητας των αδειών.

Το υπουργικό συμβούλιο δεν δέχθηκε ωστόσο την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος ζήτησε να δωθεί η άδεια στα σούπερ μάρκετ να ανοίγουν και φαρμακεία.

Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας θα περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις για τη συγχώνευση κλινικών και διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως και η ένταξη των Πολυιατρείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ και οι συμβεβλημένοι γιατροί των ασφαλιστικών ταμείων θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ο οποίος θα είναι πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία  κεντρικού φορέα, ο οποίος θα μπορεί να είναι ακόμη και ιδιώτης, που θα διενεργεί τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες. Ο φορέας αυτός θα εποπτεύεται από το υπουργείο υγείας.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου