'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ανάστατη η Ηγουμενίτσα από την πρόταση για λουκέτο στο ΤΕΙ!!!!

Πλήγμα για την τοπική κοινωνία υποστηρίζουν Φορείς

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στην Ηγουμενίτσα, από την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρη Γκίκα, να κλείσει το παράρτημα του ΤΕΙ στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.Τόσο η Νομαρχία, όσο και άλλοι Φορείς, αλλά και κάτοικοι της πόλης, δηλώνουν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας κυρίως, ότι θα πληγεί οικονομικά η περιοχή.Το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση σημειώνει, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να μπει λουκέτο στο ΤΕΙ θα το βρει κάθετα αντίθετο. Μάλιστα, εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων «εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και διαφωνία του με την πρόταση αυτή του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου, που ουσιαστικά προτείνει το κλείσιμο του Παραρτήματος του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και την μεταφορά των Τμημάτων του σε άλλες πόλεις. Το Παράρτημα είναι ήδη για την πόλη, για την περιοχή, για τους φοιτητές και για τους εργαζόμενους, μια κοινωνική πραγματικότητα, με μια πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη συμβολή στην μορφωτική, πολιτιστική, κοινωνικοοικονομική αναβάθμισή της. Το ξερίζωμα αυτού του θεσμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την πόλη μας, θα έχει σοβαρές, απρόβλεπτες, αρνητικές συνέπειες για τη νεολαία, για την κοινωνία, για τον τόπο μας».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Σύλλογος Φοιτητών έχει εκφράσει ήδη τις αντιδράσεις του στην πρόταση του κ. Γκίκα και μάλιστα, αποφάσισε το μπλοκάρισμα όλων των διαδικασιών των οργάνων του Παραρτήματος και του ΤΕΙ. Καλεί δε τους φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στον αγώνα του.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση του Δήμου Ηγουμενίτσας δηλώνει και εκείνη την αντίθεσή της με την πρόταση για λουκέτο στο ΤΕΙ της πόλης και σημειώνει πως «οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι αρνητικές σε όλα τα επίπεδα, για τη νεολαία, για την κοινωνία, για την περιοχή μας. Η Θεσπρωτική κοινωνία απαιτούσε μέχρι σήμερα τη δημιουργία και άλλων Τμημάτων (το «Οπτικής και Οπτικομετρίας» έχει ήδη ιδρυθεί στα χαρτιά). Σήμερα, με όλους τους φορείς της, πρέπει να αντιδράσουμε στην προσπάθεια να ξεριζωθεί αυτός ο θεσμός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την πόλη μας και να συνταχθούμε αγωνιστικά στο πλευρό του Συλλόγου Φοιτητών για την αποτροπή της πρότασης αυτής».


http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου