'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΣΤΑ «ΜΟΥΛΩΧΤΑ» ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΔΩΡΟ € 25 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ!
 ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας, οι τράπεζες σιγά-σιγά άρχισαν να μπαίνουν... στην διαδικασία "μοιρασιάς" της νέας ένεσης ρευστότητας των 25 δισ. ευρώ, με τη μορφή εγγυήσεων, από το ελληνικό Δημόσιο. 


Η διαδικασία έγινε στο χρονικό διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Η Τράπεζα της Ελλάδος κατένειμε την πίτα των 25 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 17 περίπου δισ. ευρώθα καταλήξουν με την μορφή εγγυήσεων στα ταμεία των 4 μεγαλύτερων τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς). Τις "εγγυήσεις" θα παραλάβουν οι τράπεζες από το Υπουργείο Οικονομικών καιστη συνέχεια θα εκδώσουν ομόλογα με τα οποία θα κατευθυνθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος για να τα ανταλλάξουν με "ρευστό" από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το ρευστό αυτό παρέχεται με το σκανδαλώδες επιτόκιο του 1% τη στιγμή που οι τράπεζες έχουνστεγνώσει την οικονομία από δάνεια. 

Παράλληλα το φόρτωμα του δημοσίου με εγγυήσεις, εντείνειακόμα περισσότερο τα σενάρια χρεοκοπίας, φουσκώνοντας το spread!
Η κατανομή του τελευταίου αυτού πακέτου εγγυήσεων, ανεβάζει και επισήμως πλέον τις κρατικές ενισχύσεις των τραπεζών στα € 78 δις, όταν η συνολική του χρηματιστηριακή αξία φτάνει τα € 16 δις περίπου!

Και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν ζυμώσεις και για άλλο ένα πακέτο ρευστότητας, το οποίο θα φτάνει τουλάχιστον τα € 20 δις μέσα στους πρώτους μήνες του 2011... € 100 δις λοιπόν, για τους αναξιοπαθούντες τραπεζίτες μας!


Είναι λοιπόν πλέον προφανές πως η εθνικοποίησή των τραπεζών μπορεί να σώσει το δημόσιο και το λαό από τη λεηλασία του τραπεζικού καρτέλ, και μαλιστα ακόμα και αν αυτή γίνει με εξαγορά, θα είναι ποιο "φθηνή" από την παρούσα εξωφρενική κατάσταση!!!http://www.iskra.gr
http://e-parembasis.blogspot.com/2011/01/25.html
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου