'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εν ψυχρώ η εκτέλεση των Γάλλων ομήρων...

Εν ψυχρώ εκτελέστηκαν οι δύο Γάλλοι που απήχθησαν την Παρασκευή στη Νιαμέι του Νίγηρα από τους...απαγωγείς τους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν.

«Οι απαγωγείς, όταν είδαν ότι καταδιώκονται, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους ομήρους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, δήλωσε. «Βεβαίως θα υπάρξει πιο ενδελεχής έρευνα και όλα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις οικογένειες» των δύο θυμάτων, συνέχισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, αφού χαρακτήρισε τραγωδία το θάνατο των δύο ομήρων.

Πρόκειται για τον Αντουάν Ντε Λεοκούρ, ο οποίος θα παντρευόταν με μια υπήκοο του Νίγηρα, και τον Βενσέν Ντελορί, ο οποίος θα ήταν μάρτυρας στο γάμο του.

Αναφερόμενος παράλληλα στην επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Άμυνας στη Νιαμέι, ο Φιγιόν υπογράμμισε ότι ο Αλέν Ζιπέ θα μεταφέρει το μήνυμα «της αποφασιστικότητας της γαλλικής κυβέρνησης και της ανάμειξής της για την ασφάλεια» των Γάλλων «απέναντι στην τρομοκρατία». Η Γαλλία είναι «σχεδόν σίγουρη» ότι η Αλ Κάιντα του ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi) κρύβεται πίσω από αυτήν την απαγωγή.

Το θάνατο των δύο Γάλλων ομήρων καταδίκασε εξάλλου σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον, η οποία δεσμεύτηκε για την υποστήριξη της ΕΕ στον αγώνα για την "εξάλειψη της τρομοκρατίας" στην περιοχή του Σάχελ.

«Η ΕΕ συνεργάζεται αυτήν τη στιγμή πάνω σε μια συνολική στρατηγική για να υπάρξει ανταπόκριση στα προβλήματα ασφάλειας και ανάπτυξης και να εξαλειφθεί η τρομοκρατία, η οποία συνιστά σοβαρό εμπόδιο για τη σταθερότητα, τις προσπάθειες ανάπτυξης και άνθησης της οικονομίας των χωρών του Σάχελ», δήλωσε η εκπρόσωπος της Άστον, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.



Newsbomb.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου