'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Ποιά πιστωτική κάρτα με συμφέρει;;

Πιστωτική κάρτα ανάλογα µε το είδος των αγορών που συνηθίζουν να κάνουν συµφέρει να επιλέγουν οι πελάτες των τραπεζών, ώστε να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη από τις προσφορές των τραπεζών.  

Με δεδοµένο ότι κάθε τράπεζα έχειτα δικά της προγράµµατα επιβράβευσης για όσους συναλλάσσονται µε πλαστικό χρήµα, όσοι αξιοποιήσουν σωστά τις προσφορές των τραπεζών µπορεί να βγουν πολλαπλά κερδισµένοι. ∆ωρεάν αεροπορικά ταξίδια, σηµαντικές εκπτώσεις σε αγορές ρούχωνκαι άλλων ειδών, επιστροφήχρηµάτων που φτάνει ακόµη και το 10%, έκπτωση στην αγορά βενζίνης και πετρελαίου θέρµανσης, είναι κάποιες από τις προσφορές που µπορεί να αξιοποιήσει κάποιος.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα προγράµµατα επιβράβευσης τωνπιστωτικών καρτών τίθενταισε εφαρµογή µε την ενεργοποίηση της κάρτας,γεγονός που σηµαίνειότι δεν απαιτείται καµία ενέργεια απότον κάτοχό της για να αρχίσει να κερδίζει. Από εκεί και πέρα όµως, πριν κάνει συναλλαγές µε πλαστικό χρήµα, θα πρέπει να ελέγξει µε ποιες επιχειρήσεις συνεργάζεται η εκάστοτε τράπεζα και ποια είναι τα οφέληκάθε συνεργασίας. Για παράδειγµα, πολλές τράπεζες συνεργάζονται µε συγκεκριµένη αλυσίδα σούπερ µάρκετ προσφέροντας επιπλέον εκπτώσεις ή άλλα δώρα για όσους κάνουν αγορές µε πλαστικό χρήµα. Ετσι, αν κάποιος ψωνίζει από συγκεκριµένο σούπερ µάρκετ ή συνεργάζεταιµε συγκεκριµένη τράπεζα,συµφέρει να κάνει τον συνδυασµό.


Αντίστοιχη είναι η λογική µε τις εταιρείες βενζίνης και πετρελαίου θέρµανσης. Αν κάποιος αγοράσει καύσιµα µε τηνπιστωτική του κάρτα από συγκεκριµένα πρατήρια, µπορεί να εξασφαλίσει έκπτωση έως και 5% ή άλλα, σηµαντικής αξίας δώρα. Μάλιστα, αν κάποιος είναι διατεθειµένος να µεγιστοποιήσει τα οφέλη, θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερες από µία πιστωτικές κάρτες και να τις χρησιµοποιεί κατά περίπτωση. Στην περίπτωση αυτή, µπορεί να κερδίσει ακόµα περισσότερο, αν µεταφέρει οφειλές από τη µία στην άλλη, καθώς µια σειρά απότράπεζες επιβραβεύουν όσους κάνουν την κίνηση αυτή. Και µε δεδοµένο ότι πλέ ον οι πιστωτικές δεν επιβαρύνονται µε ετήσια συνδροµή, δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος, είτε έχει µία είτε περισσότερες κάρτες.


ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ.  

Εντούτοις, η χρήση των πιστωτικών καρτών για όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές µπορεί να αποδειχθεί δίκοπο µαχαίρι στην περίπτωση που ο πελάτης της τράπεζας δεν είναι απόλυτα συνεπής στην πληρωµή της κάρτας του. Προκειµένου να µην επιβαρυνθεί µε τσουχτερά επιτόκια – που φτάνουν ακόµη και το 20% – θα πρέπει να πληρώνει έγκαιρα τοσύνολο της οφειλής. Ακόµα και αν καθυστερήσει µόνο µία ηµέρα, θα επιβαρυνθεί µε τόκους για όλο τοποσό, δηλαδή θα πληρώσει στην τράπεζα πολύ περισσότερα χρήµατα σε σύγκριση µε αυτά που κερδίζει από τα προγράµµατα επιβράβευσης.
ΤΑ ΝΕΑ
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου