'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ιερό πόλεμο κατά της "Κάρτας του Πολίτη" ετοιμάζει η Εκκλησία !!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Βουλή κατά της "Κάρτας του Πολίτη" οργανώνει η Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης (ΠΡ.Α.Ο.Σ) στις 6 Φεβρουαρίου. 

Η εκδήλωση θα είναι η δεύτερη κατά σειρά διαδήλωση των πολέμιων της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας που προωθεί η κυβέρνηση και τείνει να μετατραπεί στο μεγαλύτερο αγκάθι στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας.

Έτοιμη να ανοίξει πόλεμο με την Πολιτεία, κινούμενη στη γραμμή μερίδας των «σκληρών» μητροπολιτών και ιερέων που έχουν ήδη «αφορίσει» την κάρτα του πολίτη πριν ακόμη εκδοθεί, εμφανίζεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Εδώ και καιρό µητροπολίτες έχουν διατυπώσει ενστάσεις για την κάρτα στις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσµάς είχε στείλει επιστολή προς τη Σύνοδο και ζητούσε η έκδοση της κάρτας να αποτελέσει θέµα συζήτησης στην Ιεραρχία.

Στο ίδιο µήκος κύµατος και οι κληρικοί από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων που έχουν βγάλει ψήφισµα, στο οποίο διατυπώνουν την ανησυχία τους για την κάρτα του πολίτη, που προορίζεται να αντικαταστήσει την αστυνοµική ταυτότητα από το 2011.

Μεταξύ των µητροπολιτών που διαφωνούν µε την καθιέρωση της κάρτας είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιµος ο οποίος σε κήρυγμά του είχε αναρωτηθεί αναφερόµενος στην κάρτα «τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουµε την παγκοσµιοποίηση;».


http://www.newpost.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου