'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Σε τουλάχιστον τρεις ελληνικές πόλεις αλλά και στη Βουλγαρία είχε απλώσει τα πλοκάμια του το κύκλωμα που αποτελούνταν από γιατρούς και αρκετούς Έλληνες και Βούλγαρους Ρομά οι οποίοι εκμεταλλεύονταν νεαρές γυναίκες το πολύ 20 ετών τις οποίες εντοπίζαν σε διάφορα Βουλγαρικά χωριά και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση της ελληνικής και της βουλγαρικής αστυνομίας οδήγησε ήδη σε 15 συλλήψεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ως κέντρο της δράσης του κυκλώματος τη Λαμία, όπου φέρονται να εμπλέκονται κάποιοι γιατροί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα έβρισκε νεαρές γυναίκες Ρομά στη Βουλγαρία και έκλεινε μαζί τους συμφωνία να γεννήσουν ένα παιδί για υιοθεσία. Άλλες φορές εντόπιζαν γυναίκες που είχαν ήδη παιδί και δεν ήταν παντρεμένες και τις έπειθαν να το πουλήσουν στην Ελλάδα.


Τα ζευγάρια που αναζητούσαν μέσω παράνομης υιοθεσίας ένα παιδί πλήρωναν 20.000 ευρώ και από αυτά τα 2.000 ευρώ κατέληγαν στις μητέρες ενώ τα υπόλοιπα τα μοιραζόταν τα μέλη του κυκλώματος.


Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε κυρίως σε Λοκρίδα και Φθιώτιδα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για την πόλη των Σερρών αλλά και την Αθήνα.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου