'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σαφάρι για τους φοροφυγάδες..!!

Σαφάρι για φοροφυγάδες αναμένεται να εξαπολύσει το Υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Το νέο νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί αρχές Φεβρουαρίου, θα προβλέπει την έκδοση φοροκάρτας, αλλά και την αυτόφωρη διαδικασία και τη φυλάκιση όσων δεν καταβάλουν ΦΠΑ.

Σε ό, τι αφορά τις ποινές, το φορολογικό νομοσχέδιο, εκτός από την επιβολή αυτόφωρου για όποιον δεν αποδίδει ΦΠΑ από ένα ποσό και πάνω, προβλέπει ότι δεν θα μπορεί κάποιος να εξαγοράζει την ποινή του αν προηγουμένως δεν εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής του.

Μάλιστα με τη ρύθμιση αυτή η μη απόδοση ΦΠΑ θα θεωρείται πλέον  διαρκές φορολογικό έγκλημα και όχι στιγμιαίο, όπως είναι σήμερα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την έκδοση φοροκάρτας, την οποία  οι φορολογούμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν στις αγορές τους, ώστε να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών που θα χτίζουν και το αφορολόγητο όριο εισοδήματος.

Άλλη καινοτομία είναι η θέσπιση φορολογικής διαιτησίας για να  επιλύονται γρηγορότερα οι διαφορές ανάμεσα στους φορολογούμενους και το Δημόσιο, καθώς και την τοποθέτηση οικονομικού εισαγγελέα στο υπουργείο Οικονομικών.

Θεσπίζονται επίσης αυστηρότερες ποινές για τους φορολογικούς ελεγκτές που πέφτουν σε παραπτώματα, ενώ καθιερώνεται point system για την αποτελεσματικότητά τους.

Με το νέο νομοσχέδιο αυξάνεται από 25 σε 50% το ποσό του βεβαιωμένου φόρου που θα πρέπει να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι για να μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων με το νομοσχέδιο μειώνεται από 24 στο 20% ο συντελεστής φορολογίας των αδιανέμητων κερδών από το 2011. Προβλέπει επίσης διευκολύνσεις με την  τμηματική καταβολή του ΦΠΑ σε ποσοστό 40% με την υποβολή της δήλωσης, 30% τον επόμενο μήνα και 30% τον μεθεπόμενο μήνα.



star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου