'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία για αστυνομική βία στην Τρίπολη

Για πρωτόγνωρη αυθαιρεσία και βία των αστυνομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωση του, το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή, αναφέρει ότι πριν από λίγες ημέρες στην Τρίπολη, ''τρεις νέοι, επιστρέφοντας στο σπίτι τους δέχτηκαν απρόκλητη και αναίτια επίθεση, κατά αρχήν από έναν αστυνομικό με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο, ζητώντας εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια κατέφθασαν τρία περιπολικά με 10 - 12 ένστολους''.


Προσθέτει δε στην ίδια ανακοίνωση, ότι ξυλοκόπησαν τον έναν νεαρό με βάναυσο τρόπο και τελικά τον μετέφεραν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, μετά από λίγες ώρες όπου παρέμεινε για νοσηλεία ως χθες.


Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο υπογραμμίζει ότι, ''καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη αυθαιρεσία και βία των αστυνομικών εναντίον του νεαρού συμπολίτη μας. Αποτελεί καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και πρόκληση για την τοπική κοινωνία''.


Παράλληλα, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του πολίτη να προχωρήσει άμεσα ''στην πλήρη διερεύνηση του συμβάντος για τον αυθαίρετο προπηλακισμό και το βάρβαρο ξυλοκόπημα του άτυχου φοιτητή. Στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών''.


Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου οργανώνει συγκέντρωση το προσεχές Σάββατο στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην συνέχεια πορεία στην Τρίπολη ''για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία''.


Σημειώνεται ότι, σήμερα το πρωί για την υπόθεση αυτή, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο νεαρός ο οποίος ανέφερε το περιστατικό και είπε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών. Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας, σημείωσε ότι ο νεαρός, δεν δέχτηκε τον έλεγχο των αστυνομικών, προέβαλε αντίσταση και έβριζε τους αστυνομικούς χυδαία. Είπε επίσης, ότι οι συνάδελφοί του έπραξαν τα νόμιμα και δεν αποδέχεται τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας, ενώ τόνισε ότι έχουν καταθέσει μήνυση οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος.



PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου