'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Θρηνεί η ελληνική ναυτιλία έναν από τους μεγαλύτερους έλληνες εφοπλιστές...

Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ιδρυτής της Costamare και ευπατρίδης, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, στα 76 του χρόνια.

'Ηταν ο ά νθρωπος που κατάφερε να δημιουργήσει στη Μεσσηνία, σε μία έκταση δέκα χιλιάδων στρεμμάτων, το «Costa Navarino» που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα γαλλικά και ιταλικά τουριστικά θέρετρα.

Με το πείσμα που τον διέκρινε, κατόρθωσε να ξεπεράσει την ελληνική γραφειοκρατία.


Αποφοίτησε από τη διάσημη «Τουριστική Σχολή της Λοζάννης» στην Ελβετία, και επέστρεψε στην Μεσσηνία για να εκμεταλλευτεί τις σπουδές του στον τουρισμό και ανέλαβε να ολοκληρώσει. το στοίχημα της λειτουργίας του «Costa Navarino».


Για τις ανάγκες υδροδότησης μια τόσο μεγάλης έκτασης, σε μια περιοχή που απειλείται μάλιστα από ερημοποίηση, έχει προβλεφθεί η κατασκευή δύο μεγάλων υδατοδεξαμενών, ενώ η άντληση νερού από τα κοντινά ποτάμια δεν πρόκειται να ξεπερνά το 3% των συνολικών αναγκών του «Costa Navarino».


Στην προσπάθεια της εταιρείας να προωθήσει την τοπική αγροτική παραγωγή και να αναδείξει το φυσικό πλούτο εντάσσεται και η σημαντική πρωτοβουλία του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου να εκμεταλλευτεί τα βασικά προϊόντα της Μεσσηνίας. Την ελιά και το ελαιόλαδο. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος προχώρησε στην μεταφύτευση 6.500 υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων, ενώ σχεδιάζει την πώληση κατοικιών με ελαιώνες σε ιδιώτες, οι οποίοι θα μπορούν να παράγουν δικό τους λάδι.


Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, αποφάσισε να αποσυρθεί από την...ενεργό δράση λίγο πριν κλείσει τα 70 του χρόνια το 2006 και να αφιερωθεί στα εγγόνια του και στο αγαπημένο του άθλημα, το γκόλφ.


Τα ηνία των επιχειρήσεων τα παρέδωσε στους τρεις γιούς του ενώ με τη ναυτιλία ασχολείται κυρίως ο πρωτότοκος, ο Κωνσταντίνος από το 1996.


Η Costamare, που μπήκε εφέτος στο αμερικανικό χρηματιστήριο ελέγχει ένα στόλο από 51 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 256.972 TEU και συνεργάζεται εκτός από την Cosco με την ZIM και την Maersk.


Ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που έφερε τους κινέζους της Cosco στο λιμάνι.


Ο καπετάν Βασίλης όπως του άρεσε να τον αποκαλούν γεννήθηκε στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας το 1935. Σπούδασε στην Ανώτερη Δημόσια Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Το 1953 ο 18χρονος Βασίλης μπαρκάρει, χωρίς μισθό για τρεις μήνες. Περνά από όλα τα πόστα του πλοίου. Το 1962 γνωρίζει την Κάρμεν και δύο χρόνια μετά παντρεύονται.

Το 1974 αποκτά το πρώτο του - ένα πλοίο χιλίων τόνων - για να δημιουργήσει στα επόμενα 32 χρόνια μια μικρή αυτοκρατορία. Το 2006 η Costamare μετρά 32 χρόνια στη ναυτιλία, απασχολώντας περίπου 2.000 εργαζομένους.


Ο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος έχει συμμετάσχει στα Διοικητικά Συμβούλια ελληνικών και διεθνών οργανισμών όπως:


- Vryonis Center, Sacramento California


- Κέντρο Ελληνισμού «Άγγελος Κ. Τσακόπουλος», Sacramento California


- Μεσσηνιακή Αμφικτιονία


- UHAC


- Εθνική Τράπεζα Ελλάδος


- Advisory Board της γερμανικής ναυτιλιακής τράπεζας DVB NedshipBank


- Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών


- Leadership 100


- Hellenic Committee των Νηογνωμόνων Lloyds και Bureau Veritas


- Hellenic Committee του Νηογνώμονα Germanischer Lloyd (Πρόεδρος)


- Διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός Swedish Club (Αντιπρόεδρος)


Έχει επίσης βραβευτεί για τη δραστηριότητα και την προσφορά του από σημαντικούς φορείς:


- Ακαδημία Αθηνών


- Δήμος Αθηναίων


- Δήμος Καλαμάτας


- Επτά Επιμελητήρια Πελοποννήσου


- Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος


- Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος


- Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας


- Ελληνική Ναυτιλιακή Λέσχη


- Λέσχη Επιχειρηματικότητας


- Ευρωπαϊκή Ένωση


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου