'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Προθεσμία λίγων ημερών στους μετανάστες!!!

Προθεσμία λίγων ημερών έδωσε στους μετανάστες ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής, κ. Θεώδορος Φορτσάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Φορτσάκης, ανέφερε μάλιστα ότι το πρυτανικό συμβούλιο της Νομικής , θα περιμένει, την ειρηνική αποχώρηση των μεταναστών πριν συνεδριάσει για το άσυλο.


Νωρίτερα, με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, έδωσε  εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες.


Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.


Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «η μόνη όχληση που είχε την Τρίτη η ΕΛ.Α.Σ. ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών».


Νωρίτερα ο υπουργός είχε σημειώσει: "Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων".


Και πρόσθεσε: "Οι Πανεπιστημιακές Αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών".


Αννα Διαμαντοπούλου : Δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία


«Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία, για να υπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας: «Δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν».


«Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής», συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου και κάλεσε τις πρυτανικές αρχές «να πάρουν την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».


Θ. Πελεγρίνης: Η Πολιτεία δεν φρόντισε να αποτρέψει το αδιέξοδο


Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, τονίζει ότι η Αστυνομία γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί, καθώς -όπως υποστηρίζει- υπήρξε πρότερη ενημέρωση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ δηλώνει ότι δεν έχει καμία ευθύνη.


O κ. Πελεγρίνης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, δήλωσε: "Βεβαίως και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι σε ένα ευνομούμενο κράτος, αλλά προέχει η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, για το οποίο η πρυτανική αρχή αγωνίζεται. Είναι εύκολο να επιρρίπτει κανείς ευθύνες απο δω κι απο εκεί. Βέβαια είναι η Πολιτεία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως που δεν φρόντισε, ως όφειλε, να ενεργήσει έτσι ώστε να αποτρέψει το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα. Διαβεβαιώνω πάντως, ότι προσπαθούμε να βρούμε λύση απο την οποία το Πανεπιστήμιο θα βγει αλώβητο". 


Αντ. Σαμαράς: Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί


Ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε "ποτέ" απάντηση από την κυβέρνηση.

"Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί", προσέθεσε.

Καρατζαφέρης: Έξω από τη Νομική οι μετανάστες


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση «να πετάξει έξω από τη Νομική» τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στο κτήριο.
Σε του δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΑ) ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «έχουμε μία εισβολή μέσα στο κτήριο της Νομικής» και εκτίμησε ότι οι παράνομοι μετανάστες «έκαναν επίδειξη ισχύος και δυνάμεων».

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να βρει τον τρόπο «να τους πετάξει έξω σήμερα» γιατί « δεν μπορεί να δίνουμε στην Ευρώπη την εικόνα πως η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι».


ΚΚΕ: Όσοι οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική, τους εκθέτουν


Τη μομφή πως «όσοι οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική, τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται», απηύθυνε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Επισημαίνοντας επίσης πως η συγκεκριμένη ενέργεια «προσφέρει υπηρεσίες» στην κατεύθυνση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, το ΚΚΕ καταγγέλλει τις «άθλιες συνθήκες και το τραγικό αδιέξοδο» της ζωής των μεταναστών-προσφύγων και καλεί τον φοιτητικό κόσμο «να διεκδικήσει την άμεση λύση του προβλήματος», «να προστατεύσει το πανεπιστημιακό άσυλο». Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να μην παραπλανηθούν «από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, τις ευθύνες και τις επιδιώξεις της ΕΕ».


ΣΥΝ: Ας μην ψάχνουν για υποκινητές


Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται αλληλέγγυες στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών κάνει λόγο ο  Συνασπισμός καλώντας παράλληλα την υπουργό Παιδείας και όσους «έσπευσαν κατά τη συνήθη πρακτική τους σε κυνήγι μαγισσών», να μην ψάχνουν για υποκινητές.


Σύμφωνα με το ΣΥΝ η εγκατάσταση των μεταναστών στο χώρο της Νομικής Σχολής, έγινε κατόπιν απόφασης του δ.σ. του Συλλόγου φοιτητών της σχολής, την οποία ψήφισαν και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ


Δημοκρατική Συμμαχία: Η ανομία αντιμετωπίζεται ως θέαμα


«Οι αδυναμίες και η ατολμία της μεταναστευτικής πολιτικής δεν μπορεί να λειτουργούν σαν άλλοθι για όσους, κάνοντας επίδειξη τζάμπα φιλοστοργίας, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, συνεχίζουν να κρατούν υπό κατάληψη τη Νομική», σχολιάζει, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο Γιάννης Οικονόμου.


Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει την ανομία και την επαναστατική γυμναστική ως θέαμα. Λες και δεν είναι κυβέρνηση άλλα ένας ακόμη τηλεοπτικός σταθμός».



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου