'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Φταίει ο... Χατζηπετρής! Υπο κατάληψη από μετανάστες η Νομική - Παπουτσής κατά πρυτάνεων - Πρυτάνεις κατά αστυνομίας - Διαμαντοπούλου κατά πάντων!!!


- Επίθεση Παπουτση στον ΣΥΡΙΖΑ: "Κάνουν δημόσιες σχέσεις με τ' ανθρώπινα δικαιώματα"
- Διαμαντοπούλου: "'Εγινε η Νομική καταυλισμός μεταναστών!"
- Κλειστή η σχολή τουλάχιστον έως την Παρασκευή
Eίναι όλοι τους εξοργισμένοι. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι μετανάστες γιατί θέλουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, όπως είπε, οι διοικούντες τη Νομική. Η υπουργός Παιδείας γιατί έχει μετατραπεί όπως είπε η Νομική σε καταυλισμό μεταναστών.


Και όλοι οι υπόλοιποι γιατί όλοι οι παραπάνω είδαν - αρχικά με απάθεια - 300 παράνομους μετανάστες να ταξιδεύουν ανενόχλητοι από την Κρήτη στην Αθήνα να διασχίζουν το κέντρο της και κάποιους να τους ανοίγουν τις πόρτες της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών λες και ήταν το μαγαζάκι τους!


Τώρα, λοιπόν, εκ των υστέρων αναζητούνται ευθύνες. "Η αστυνομία δεν έχει καμμία δουλειά να επέμβει αν δεν κληθεί", διαμηνύει το υπ. Προστασίας του Πολίτη.


"Η κατάσταση είναι εξοργιστική. Να είναι δηλαδή η Νομική καταυλισμός αφού κομματικές δυνάμεις τους οδήγησαν και τους καθοδήγησαν. Η κατάσταση που ε΄χει δημιουργηθεί έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου οφείλουν να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία." Ταδε έφη Αννα Διαμαντοπούλου.


Οι περίπου 250 μετανάστες δεν έχουν όπως λένε οι περισσότεροι πρόβλημα εργασίας και συνθηκών διαβίωσης, ζητούν τη νομιμοποίησή τους.


Στο πλευρό τους ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με άλλους έκαναν αίτημα προς τις αρχές του Πανεπιστημίου να παραχωρηθεί ένας χώρος της Νομικής για τη “φιλοξενία” των μεταναστών, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.


Οι φοιτητές και άλλες οργανώσεις αποφάσισαν όμως με το “έτσι θέλω” να σπάσουν λουκέτα στο χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.


Προετοίμασαν το χώρο και την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής.


Έγινε δηλαδή κατάληψη του χώρου από εξωπανεπιστημιακούς, όμως κανείς δεν κινήθηκε και εδώ ξεκινάει το γαϊτανάκι του παραλογισμού.


Ο πρύτανης κλείνει τη σχολή και λέει... “Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία της σχολής έως την Παρασκευή, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους, ενώ την Πέμπτη η πρυτανεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα”.


Δηλαδή ενώ αρχικά είπε όχι, τώρα κλείνει το ίδρυμα για πέντε ημέρες... θα πάρει θέση μετά από τέσσερις ημέρες και ως τότε κατάληψη του χώρου του Πανεπιστημίου ... δεν έχουμε.


sarotiko

1 σχόλιο:

  1. Ο Παπουτσή"ς σκέφτεται: "Ε, ρε να 'χα μια "Σαμίνα" να τους βάλω όλους μέσα και να τους πνίξω...Κι ενώ με ογδόντα δύο έγινα υπουργός, αν πνίξω διακόσους τόσους, γίνομαι σίγουρα πρωθυπουργός!..."
    Γιώργης Χολιαστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή