'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Παχύσαρκος ένας στους 10 ενήλικες παγκοσμίως

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Τhe Lancet», παχύσαρκος είναι ένας στους 10 ενήλικες παγκοσμίως.

Ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των Η.Π.Α., αφού συνέλεξαν στοιχεία για τον Δείκτη Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.), την χοληστερίνη και την υψηλή πίεση από το 1980 ως το 2008, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η υψηλή πίεση και η χοληστερίνη μειώθηκαν στις ανεπτυγμένες χώρες ενώ η παχυσαρκία αυξήθηκε γενικώς σε όλο τον κόσμο.


Το 2008, το 9,8% των αντρών και το 13,8% των γυναικών παγκοσμίως ήταν παχύσαρκοι. Είχαν δηλαδή, Δ.Μ.Σ. άνω των 30 (ο Δ.Μ.Σ. βρίσκεται αν διαιρέσουμε το βάρος σε κιλά με το ύψος στο τετράγωνο). Σημειώνεται ότι τα ποσοστά αυτά, τo 1980 ήταν 4,8% και 7,9% αντίστοιχα.


Τον υψηλότερο Δ.Μ.Σ. στον κόσμο έχουν οι νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού, 70% δηλαδή υψηλότερος από άλλες χώρες στη νοτιοανατολική Ασία και στην υποσαχάρια Αφρική.


Από τις ανεπτυγμένες χώρες, την μεγαλύτερη αύξηση του Δ.Μ.Σ. εμφάνισαν οι Η.Π.Α. και ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία για τις γυναίκες και η Βρετανία και η Αυστραλία για τους άντρες. Η μικρότερη αύξηση του γυναικείου Δ.Μ.Σ. καταγράφηκε στο Βέλγιο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία.


Πηγή: tovima.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου