'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Οι «Πυρήνες» πίσω από το τρομο-πακέτο στο υ. Δικαιοσύνης

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κρύβεται τελικά πίσω από το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα με παγιδευμένο πακέτο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και παραλήπτη τον υπουργό Χ. Καστανίδη.  

Το κείμενο της προκήρυξης φιλοξενείται σε ιστότοπο αντεξουσιαστικού χώρου και μέσω αυτής εξηγούν τους λόγους της πράξης τους.

Το κείμενο ξεκινά με ένα προσωπικό μήνυμα του προφυλακισμένου Μιχάλη Νικολόπουλου «Δεν νιώθω χαμένος για την σύλληψη μου. Δεν νιώθω χαμένος για την φυγοδικία. Δεν νιώθω χαμένος που βρέθηκα φυλακισμένος. Δεν νιώθω χαμένο τον Αγώνα που διεξάγουμε. ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ”

(Μιχάλης Νικολόπουλος μέλος του πυρήνα φυλακής της Σ Π Φ )»
Η προκήρυξη έχει ως εξής:


«Η πραγματική ήττα σε έναν πόλεμο δεν είναι η αιχμαλωσία στα χέρια του εχθρού, αλλά η συνθηκολόγηση, η έκπτωση συνείδησης, η παράδοση, η μετάνοια, οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Γιατί εκεί παίζεται το παιχνίδι της εξουσίας, στην ηθική κατάπτωση και απαξίωση των αντικαθεστωτικών αντιπάλων της. Θέλει να κάνει τους επαναστάτες να σκύψουν, να γονατίσουν, να συνδιαλλαγούν, ώστε να περάσει το μήνυμα πως “κάθε αγώνα είναι χαμένος ,κάθε αντίσταση είναι μάταιη “. Όμως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν ξεκίνησε ποτέ.


Οι εντολές της είναι σαφείς. “Μην σκέφτεστε, μην αντιστέκεστε,μην αγωνίζεστε”. Κι όπου δεν πιάνει τόπο η ρητορεία της ,είτε με την ψευδαίσθηση της καταναλωτικής μανίας, είτε με την απειλή της βίας των γκλοπ, των όπλων και των δακρυγόνων, υπάρχουν τα δικαστικά ιερατεία και οι σωφρονιστικές βαστίλλες έτοιμες να “φιλοξενήσουν” τους πιο απείθαρχους για αόριστη χρονική διάρκεια “διαμονής”.

Αυτό το μήνυμα του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” θέλουν να περάσουν και μέσα από το έκτακτο πολιτικό στρατοδικείο που δικάζουν την υπόθεση της Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς . Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι αντιεξουσιαστής για να καταλάβει τον απροκάλυπτο φασισμό, που επικρατεί στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Η άρνηση της τοποθέτησης μικροφώνων για την καταγραφή των πρακτικών της δίκης και η κράτηση των ταυτοτήτων όσων αλληλέγγυων θέλουν να βρεθούν δίπλα στους κατηγορουμένους είναι οι “αρετές” του θαυμαστού κόσμου της δημοκρατίας.

Αυτοί που με τις ληστρικές τους ορέξεις έχουν υποθηκεύσει την ζωή ενός ολόκληρου πληθυσμού, τώρα μιλάνε για “δυσβάσταχτο κόστος των μηχανημάτων απομαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης” ενώ ταυτόχρονα επαναφέρουν στην σύγχρονη ιστορία την έκδοση νέων πιστοποιητικών φρονημάτων, φακελώνοντας ασύστολα τον κόσμο που θέλει να παρακολουθήσει τη δίκη , εξυπηρετώντας προφανώς όχι και τόσο “αθώους” σκοπούς, αλλά την τροφοδότηση των καταστατικών της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής.

Δεν θα μακρηγορήσουμε.
Οι σύντροφοι του πυρήνα φυλακισμένων μελών της Σ.Π.Φ και οι αξιοπρεπείς επαναστάτες Π. Μασούρας και Γ. Καραγιαννίδης έχουν αναδείξει τις πολιτικές και κατασταλτικές μεθοδεύσεις αυτής της δίκης χίλιες φορές καλύτερα από εμάς.

Το ουσιώδες στοίχημα που παίζεται αυτήν την στιγμή από την πλευρά των αναρχικών , των επαναστατών , των αλληλέγγυων , των απείθαρχων, είναι να μην αφήσουμε την εξουσία να κάνει αυτό το παραπάνω βήμα ενισχύοντας το πραξικόπημά της. Ο πυρήνας φυλακισμένων μελών της Σ Π Φ και οι αξιοπρεπείς σύντροφοι ξεκινώντας ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ στις 3-2-2011 έθεσαν ένα όριο ζωής και αξιοπρέπειας.
”Αυτός ο αγώνας δίνεται ,όχι για μία πρόσκαιρη νίκη σε αυτό το δικαστήριο ,αλλά για να επιβληθεί σαν κατεστημένο σε όλες τις μετέπειτα πολιτικές δίκες ,η δυνατότητα απρόσκοπτης παρακολούθησης από τον αλληλέγγυο κόσμο.
Ένας αγώνας που κορυφώνεται με την έναρξη απεργίας πείνας” (Γεράσιμος Τσάκαλος- Μιχάλης Νικολόπουλος -μέλη πυρήνα φυλακισμένων της Σ Π Φ ) Οι σύντροφοι μετέτρεψαν το δικαστήριο της εξουσίας σε νίκη όχι μόνο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και του ευρύτερου επαναστατικού μετώπου. Ότι έχει συμβεί κι ότι θα συμβεί αποτελεί τη νέα παρακαταθήκη των δικαστηρίων και των διώξεων που ετοιμάζει το καθεστώς στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Σύντροφοι ...! σε αυτό το δικαστήριο διεξάγεται μια από τις πιο σημαντικές μάχες που ξεπερνάει κατά πολύ την δράση και την ιστορία μιας επαναστατικής οργάνωσης. Το κράτος δοκιμάζει τις αντοχές και ανοχές του ριζοσπαστικού-ανατρεπτικού χώρου.
Δεν είναι τυχαίες κάποιες συμπτώσεις όπως η ευκολία με την οποία η αστυνομία και οι εισαγγελείς γεμίζουν φωτογραφίες υπόπτων τις οθόνες τηλεοράσεων και τα πρωτοσέλιδα των
εφημερίδων, για να αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι οι άνθρωποι αυτοί, όπως η αναρχική Φαίη Μέγερ ή ο Κ.Σ. που συνελήφθη ως ύποπτος για ληστεία στη Θεσ/νίκη τελικά δεν είχαν καμία σχέση με τις “κατηγορίες” που τους απέδιδαν .(Να προσθέσουμε πως για την συγκεκριμένη ληστεία συνελήφθη ο αναρχικός Ράμι Συριανός και σίγουρα αν οι αθώοι αξίζουν μία φορά την αλληλεγγύη μας ,τότε οι ένοχοι την αξίζουν χίλιες) Ούτε είναι τυχαία η νέα μόδα των συλλήψεων ανθρώπων που κατηγορούνται για άγνωστη-ανώνυμη τρομοκρατική ομάδα, όπως η υπόθεση των 6 και η σύλληψη των 4 συντρόφων της Θεσ/νίκης.

Αυτό το ευφυολόγημα της άγνωστης-ανώνυμης τρομοκρατικής ομάδας, όπως καταλαβαίνει ο καθένας είναι ένα επιχείρημα λάστιχο που τεντώνει και ανοίγει ανάλογα με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της εξουσίας και των διωκτικών αρχών για να δικαιολογήσει την υπερδιόγκωση μελλοντικών κατηγοριών (ειδικές διατάξεις του τρομονόμου)..
Εδώ ακούστηκε από την εισαγγελέα που οδηγήθηκε η Φ.Μέγερ το ανεκδιήγητο “δεν είναι λογικό να κατέχετε κείμενα υπόπτων για τρομοκρατία”. Δηλαδή η κατοχή κειμένων που είναι ήδη δημοσιευμένα, που περιέχουν σκέψεις, προβληματισμούς, προτάσεις, άσχετα αν κάποιος διαφωνεί ή όχι, θεωρείται ποινικό αδίκημα. Έτσι ίσως η εποχή της αστυνομίας σκέψης να μην είναι πλέον πολύ μακριά.
Ας μην ξεχνάμε πως ό,τι συνηθίζει το μάτι, το συνηθίζει και το μυαλό. Ας θυμηθεί ο καθένας μας τιςαντιδράσεις που υπήρξαν για το πρώτο ειδικό δικαστήριο πριν χρόνια για την Ε.Ο. 17Ν και ας τις συγκρίνει με τη τωρινή δίκη. Τώρα πέρασε ως αυτονόητο ότι υπάρχουν και επιβάλλονται ειδικά
δικαστήρια και ελάχιστοι αντέδρασαν (γεγονός που είναι προς τιμήν τους)

Εδώ ακριβώς πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση. Εδώ ακριβώς πρέπει να πάψουμε να συνηθίζουμε στην οπισθοχώρηση. Εδώ ακριβώς πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε το φάντασμα της καταστολής. Η καταστολή υπάρχει γιατί υπάρχει δράση. Δράση ποιοτική, ποσοτική και αμετανόητη».


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου