'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Κατσέλη: Δεν κινδυνεύει 13ος-14ος μισθός ιδιωτικού τομέα

Δεν έχει τεθεί θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαιώνει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη της στο Εθνος της Κυριακής.
Αναφερόμενη στην επιχειρησιακή σύμβαση, λέει ότι «αποτελεί μία πρόκληση» για τους κοινωνικούς εταίρους, εργοδοσία και εργαζόμενους, «να αναπτύξουν σχέσεις διαλόγου, συνεργασίας και συναντίληψης».


Για τις επικουρικές συντάξεις, η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο ανάθεσης των μελετών για τα κύρια και τα δευτερεύοντα επικουρικά ταμεία, και με βάση τα αποτελέσματα αυτών θα υπάρξουν, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο, αναγκαίες ρυθμίσεις». «Αυτές θα αφορούν σε όσους βγουν στη σύνταξη μετά το 2015, με στόχο να διασφαλιστούν τόσο οι συντάξεις για όλους τους ασφαλισμένους όσο και η βιωσιμότητα των Ταμείων», εξηγεί.


Η κ. Κατσέλη τονίζει ότι «η γνώμη των δανειστών μας είναι σεβαστή και χρήσιμη», αλλά «δεν υποκαθιστά την κυβέρνηση». «Από το Σύνταγμα, σε μια δημοκρατία η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί και παράγει πολιτικές για τους πολίτες της. Από τους πολίτες εκλέγεται και στους πολίτες λογοδοτεί», σημειώνει.


Στην ερώτηση εάν μπορούσε να φανταστεί ότι το ΔΝΤ θα φαινόταν πιο ευέλικτο και ήπιο από τους Ευρωπαίους, η υπουργός Εργασίας απάντα: «Δεν με εκπλήσσει αυτό, γιατί το ΔΝΤ έχει μεγάλη εμπειρία στο πεδίο από την εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, τα σφάλματα, τις αποτυχίες, αλλά και τις επιτυχίες έμαθε ότι όλες οι χώρες και οι λαοί δεν είναι ίδιοι. Κάτι που δουλεύει σε μια χώρα δεν δουλεύει απαραίτητα σε μια άλλη».


Σχετικά με την κριτική που δέχεται το ΠΑΣΟΚ, πως η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, δεν συνάδει με τη φιλοσοφία και την ιστορία του κόμματος, λέει πως το να σώζεις τη χώρα σου, όταν αυτή βρίσκεται στο χείλος το γκρεμού δεν είναι μια δεξιά, κεντρώα ή αριστερή πολιτική. «Ειναι μια εθνική πολιτική και το χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά» υπογραμμίζει, προσθέτοντας: «Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, πράγματι το πολιτικό εκκρεμές στη χώρα θα πάει προς τα δεξιά».


Σε άλλη ερώτηση για στη συνεργασία της με τον Ανδρέα Λοβέρδο, η κ. Κατσέλη αναφέρει ότι «αυτό που ίσως μας χωρίζει είναι το στυλ. Εκείνος εκφράζει την αγωνία του για το έργο και εγώ την αισιοδοξία μου ότι θα τα καταφέρουμε να το προωθήσουμε».nooz
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου