'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Προσπάθεια να περιοριστεί το κίνημα "Δεν πληρώνω"

Σκληραίνει το µέτωπο µεταξύ της κυβέρνησης του κινήµατος «Δεν πληρώνω».  

Ηδη από το υπουργείο Υποδοµών διαµορφώνεται νοµική φόρµουλα...
...τόσο για όσους δεν πληρώνουν στα διόδια όσο και για όσους αρνούνται να πληρώσουν εισιτήρια στα µέσα µαζικής µεταφοράς έτσι ώστε πέρα από το πρόστιµο να υπάρχουν και ποινικές συνέπειες.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υποδοµών έλεγαν χθες ότι είναι άλλο πράγµα το να µην πληρώνει κάποιος διόδια και άλλο να µην πληρώνει εισιτήρια στα µέσα µαζικής µεταφοράς. Στο µεταξύ, από το υπουργείο Μεταφορών δίνονται ήδη «ονόµατα και διευθύνσεις» των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια προς τις κοινοπραξίες. Αυτό το ζητούσαν εδώ και καιρό οι κοινοπραξίες, αλλά το πράσινο φως δόθηκε µετά τη θετική γνωµάτευση από την Αρχή Προστασίας Δεδοµένων.


Ετσι, για παράδειγµα, στην εταιρεία Αυτοκινητόδροµος Αιγαίου – σύµφωνα µε στελέχη της εταιρείας – έχουν σταλεί ήδη τα ονόµατα περίπου 500 οδηγών. Οι κοινοπραξίες έχουν πλέον τη δυνατότητα, σε πρώτη φάση, να ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να καταβάλει το ποσό των διοδίων. Εάν δεν το κάνει, η κοινοπραξία νοµιµοποιείται µέσα σε διάστηµα 15 ηµερών να ζητήσει το 20πλάσιο, εκδίδοντας διαταγή πληρωµής από το Πρωτοδικείο. 

Στο µεταξύ, το υπουργείο Υποδοµών και οι κοινοπραξίες προσπαθούν να κρατήσουν χαµηλούς τόνους, προβάλλοντας ως επιχείρηµα τη διαπραγµάτευση µεταξύ των δύο πλευρών. Μέχρι σήµερα µόνο µια κοινοπραξία, η Ολυµπία Οδός, έχει στραφεί δικαστικά εναντίον 25 οδηγών που δεν πλήρωναν διόδια. 

Η εταιρεία πήρε τα στοιχεία των οδηγών από την ειδική φόρµουλα που συµπλήρωναν οι ίδιοι οι οδηγοί προκειµένου να περάσουν χωρίς να πληρώσουν. Προχθές, από την Εισαγγελία Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος 9 εκπροσώπων της Κίνησης Φορέων ΒΑ. Αττικής για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών και διατάραξη της ασφάλειας οδηγών.


thebest
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου