'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κυκλοφορούν ''ελεύθεροι''ανάμεσα μας 685 σκληροί κακοποιοί

Πρόκειται για ''φυλακισμένους'' για ένοπλες ληστείες, δολοφονίες ή εμπόριο ναρκωτικών που δεν επέστρεψαν ποτέ στις φυλακές μετά από άδειες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή από τους 685 δραπέτες πλέον κακοποιούς , οι 400 είναι Αλβανοί που είτε έχουν επιστρέψει στις χώρες τους είτε συνεχίζουν τη δράση τους στην χώρα μας.


Στις 23 Φεβρουαρίου του 2010 συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη Αλβανός για κατοχή ενός κιλού ηρωίνης ο οποίος ήταν κρατούμενος των φυλακών Γρεβενών και παραβίασε 9ήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη 24χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για ένοπλες ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονίας ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με όρους τον Απρίλιο του 2009 από τις φυλακές Διαβατών.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία ορισμένα εγκλήματα που δεν εξιχνιάζονται είναι πιθανό να τελούνται από τροφίμους φυλακών κατά τη διάρκεια των αδειών τους.


Η ελλιπής συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών του υπ. Δικαιοσύνης και Ελληνικής Αστυνομίας και ορισμένες «τρύπες» στον σωφρονιστικό κώδικα περιγράφονται ως βασικές αιτίες του προβλήματος.


Είναι ενδεικτικό ότι στο διάστημα της άδειας, δεν υπάρχει πρόβλεψη να επιβάλλεται στον κρατούμενο το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα!



newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου