'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Και τέταρτος νεκρός απο τα πρόσφατα επεισόδια στην Αλβανία

Την τελευταία του πνοή άφησε αντικυβερνητικός διαδηλωτής που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Ο Αλβανός αντικυβερνητικός...

...διαδηλωτής, πυροβολήθηκε στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού του, ενώ μετείχε στις διαδηλώσεις της 21ης Ιανουαρίου. Οπως δήλωσε δικηγόρος του χώρου της αντιπολίτευσης ο διαδηλωτής απεβίωσε το Σάββατο σε ένα νοσοκομείο, στην Τουρκία. Πρόκειται για τον 36χρονο Αλεκς Νίκα, που παρέμεινε σε κώμα μετά από το σοβαρό τραύμα στο κεφάλι του. Δεν πρόλαβε να εγχειριστεί στο τουρκικό νοσοκομείο, όπως διευκρινίστηκε από τον ίδιο δικηγόρο.

Στο μεταξύ ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Τίρανα, Αλεξάντρ Αρβίζου, "εξέφρασε ανησυχία γιά το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ της κυβέρνησης της Γενικής Εισαγγελίας και της Προεδρίας", σύμφωνα με την αλβανόφωνη εκπομπή της "Φωνής της Αμερικής".Ο ίδιος προέβλεψε ότι "με τον καιρό τα παρόντα προβλήματα θα εξομαλυνθούν, με τρόπο δημοκρατικό", ενώ δεν συμφώνησε με την άποψη, ότι "η Αλβανία έχει αποτύχει ως κράτος".


Ο πρεσβευτής τόνισε ότι η Ουάσινγκτον προσφέρει την τεχνογνωσία της, γιά να διαλευκανθούν πρόσφατα περιστατικά βίας, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να επικοινωνεί με θεσμούς σε διάσταση απόψεων με την κυβέρνηση Μπερίσα, όπως είναι η Προεδρία κι η Γενική Εισαγγελία. Η τελευταία, έχει εκδώσει έξι εντάλματα σύλληψης κατά μελών της αστυνομίας, γιά τα πρόσφατα κρούσματα βίας κατά την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων, τα οπ

οία όμως εντάλματα παραμένουν ανεκτέλεστα, έως και σήμερα.

newsit.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου