'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάθεση κλειδί του Σ.Κόκκαλη

Αρνείται -όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο- κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο Siemens o Σωκράτης Κόκκαλης που ισχυρίστηκε ότι η εταιρία του ήταν ανταγωνιστική με τη γερμανική. Ερωτήσεις και για τις συμβάσεις του '90 με τον ΟΤΕ ως υπεργολάβος της Siemens.

Άρχισε την κατάθεσή του λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens, ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της Intracom, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση μπαίνοντας, στους δημοσιογράφους  και κατευθύνθηκε στην αίθουσα συνεδρίασης για να λάβει τη θέση του μάρτυρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σ.Κόκκαλης ισχυρίστηκε ότι η εταιρία του είναι ανταγωνιστική με τη Siemens, επομένως θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης και πως η Intracom αναπτύχθηκε και χάρη σε κεφάλαια από χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.
Είπε ακόμη ότι η εταιρία του, οφείλει τα κέρδη της στην πολύ καλή ποιότητα των προϊόντων της, τα οποία κατασκευάζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.
Θεωρείται βέβαιο, ότι ο Σ.Κόκκαλης θα ερωτηθεί για τις συμβάσεις του ΟΤΕ για τα ψηφιακά κέντρα, όπου η Intracom ήταν υπεργολάβος στη Siemens καθ'ως και για δεκάδες άλλες συμβάσεις του Οργανισμού όπου οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Γεγονός ωστόσο είναι ότι ο Σ.Κόκκαλης έχει άσσο στο μανίκι τα δεκάδες απαλλακτικά βουλεύματα για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ η έρευνα του ανακριτή Ν.Ζαγοριανού για τις συμβάσεις Siemens - Intrakom - ΟΤΕ η οποία είχε επικεντρώσει στη δεκαετία του 1990, δεν έφερε στο φως ακλόνητα στοιχεία που να πιστοποιούν αυτό που εξαρχής ήταν ο στόχος της ανάκρισης για το θέμα. Δηλαδή εάν Siemens και Intracom δωροδοκούσαν και κινούσαν μαύρο χρήμα μέσα από κοινούς λογαριασμούς.
Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η ολοκλήρωση της κατάθεσης Κόκκαλη στην Εξεταστική της Βουλής, καθώς και οι απαντήσεις που θα δώσει στα παραπάνω ερωτήματα.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου