'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Εξυπνότερες κάνει τις γυναίκες το αντισυλληπτικό χάπι!!!

Εξυπνότερες κάνει τις γυναίκες το αντισυλληπτικό χάπι! Τα ευρήματα σχετικής έρευνας έδειξαν ότι η φαιά ουσία του εγκεφάλου αυξάνεται κατά 3% σε όσες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο αντισύλληψης. 
 
 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις καλύτερες επιδόσεις τους σε θέματα μνήμης, ενώ είναι πολύ καλύτερες στο να κάνουν διάλογο.

Τα μέρη του εγκεφάλου που ρυθμίζουν τις συγκεκριμένες επικοινωνιακές ικανότητες των γυναικών ήταν ήδη γνωστό πως λειτουργούν καλύτερα σε σχέση με των ανδρών.
 
Αν και έως τώρα έχουν γίνει διάφορες έρευνες σχετικά με τη διαφορετική δομή του εγκεφάλου στα δύο φύλα, είναι η πρώτη φορά που έγινε μελέτη για να εντοπιστεί πώς δρουν οι ορμόνες στον εγκέφαλο των γυναικών. Ετσι λοιπόν, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η φαιά ουσία στις γυναίκες που παίρνουν το χάπι ουσιαστικά «διογκώνεται», με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία της μνήμης.

Ωστόσο, οι ειδικοί παραδέχονται ότι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τον μηχανισμό. Μία θεωρία τους είναι ότι τα οιστρογόνα ή η προγεστερόνη που περιέχουν τα αντισυλληπτικά ενδεχομένως κάνουν ισχυρότερες τις συνάψεις των νευρικών κυττάρων. Τονίζουν ωστόσο ότι η αύξηση που σημειώνεται στη φαιά ουσία δεν προκαλεί μεγέθυνση και στον εγκέφαλο γενικότερα.

Τέλος, δεν γνωρίζουν ακόμα αν τα μέρη αυτά του εγκεφάλου επιστρέφουν στο φυσιολογικό τους μέγεθος με τη διακοπή του χαπιού.
 
 
http://stakarfia.blogspot.com
http://dinatos.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kerkyraikialepou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου