'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιγάρο και παιδιά...

Με αφορμή την απαγόρευση του τσιγάρου απο σήμερα 1η Σεπτέμβρη 2010, τα eksipnapaidia θέλουνε να γράψουν δυο λόγια για το τσιγάρο. Άποψη μας , είναι οτι πρέπει απο πολύ νωρίς να μιλάμε στα παιδιά για το τσιγάρο και προπαντώς να δείχνουμε εμείς οι ίδιοι το καλό παράδειγμα.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να

φωνάζουμε στα παιδιά μας να ΜΗΝ καπνίζουν , όταν στο ίδιο μας το σπίτι υπάρχει παντού και απο ένα σύννεφο καπνού απο τα τσιγάρα.

Σκεφτείτε οτι στην μικρή , πληθυσμιακά , χώρα μας το 40% υπολογίζεται οτι είναι καπνιστές , ενω ετησίως 20.000 συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του καπνίσματος . Πρόκειται για μια βλαβερή συνήθεια που συνδέεται με πάρα πολλές παθήσεις, πολλά είδη καρκίνων, καρδιαγγειακά νοσήματα κ.ά. και η οποία δεν αφορά μόνο ενηλίκους, αλλά και τα παιδιά, κυρίως λόγω του παθητικού καπνίσματος στο περιβάλλον τους.

Το θέμα δεν είναι πλέον να μην καπνίζουμε , αλλά και και να μην γινόμαστε παθητικοί καπνιστές, εισπνέοντας τον καπνό των τσιγάρων,πίπας, πούρου που κάνουν οι άλλοι δίπλα μας. Και αυτό διότι απο έρευνες προέκυψαν οτι το παθητικό κάπνισμα ευθύνεται για τον θάνατο 3000 ανθρώπων ετησίως. Ειδικά τα παιδιά λόγω παθητικού καπνίσματος μπορεί να αναπτύξουν άσθμα απο μικρή ηλικία, είναι ευάλωτα σε κρυολογήματα και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Στην Ελλάδα το κάπνισμα των εφήβων είναι συχνότερο απο ποτέ και παρατηρείται αύξηση στην αναλογία των κοριτσιών που πρωτοκαπνίζουν , ενώ παραμένει σταθερή η αναλογία στα αγόρια.
Οι μαθητές αρχίζουν να καπνίζουν είτε για να μιμηθούν τους γονείς ή δασκάλους, είτε για να αποδείξουν οτι μεγάλωσαν, είτε γιατί θέλουν να μιμούνται φίλους και παρέες , είτε γιατί δεν γνωρίζουν και δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τις συνέπειες του καπνίσματος.

Κλείνοντας, απευθυνόμενοι σε όλους τους μαθητές θα θέλαμε να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά τους κινδύνους για την υγεία.

Κάθε φορά που παίρνετε μια ρουφηξιά από ένα τσιγάρο, εισπνέετε καρκινογόνες πίσσες στους πνεύμονες. Και ο καρκίνος δεν είναι σε καμιά περίπτωση η χειρότερη ασθένεια που προκαλεί ή στην οποία δρα σαν επιβαρυντικός παράγοντας το τσιγάρο. Το κάπνισμα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας στις καρδιακές παθήσεις, την αρτηριοσκλήρωση, το εμφύσημα, τη θρόμβωση, τη χρόνια βρογχίτιδα και το άσθμα.

ΜΗΝ κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας οτι όλοι μεγαλοποιούν τις παρενέργειες του τσιγάρου. Το τσιγάρο είναι η πρώτη αιτία θανάτου στο δυτικό κόσμο. Απλά σε πολλές περιπτώσεις που το τσιγάρο είναι η αιτία ή μία από τις αιτίες θανάτου, οι στατιστικές δεν αναφέρουν το τσιγάρο σαν υπαίτιο.

Μακριά απο το τσιγάρο για μια καλύτερη και πιο υγιής ζωή !!!


eksipnapaidia.blogspot.com

http://news24gr.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου