'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Οι στρατοί της Δύσης αλλάζουν

Σε όλο τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο διεξάγεται διάλογος σχετικά με το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων και τον ρόλο που καλούνται να υλοποιήσουν. Μια συζήτηση που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την πίεση της νεολαίας που αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή με τον πόλεμο και το μιλιταρισμό.
Ανάλυση του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Οι αστικές κυβερνήσεις επιλέγουν το Μισθοφορικό στρατό που υπάκουα, αποτελεσματικά θα ικανοποιήσει τις βλέψεις της κάθε άρχουσας τάξης και επιχειρούν μια διπλή ενσωμάτωση: απευθύνονται στα εργατικά-αγροτικά στρώματα που πλήττονται βίαια από την ανεργία «προσφέροντάς» τους τη «Μισθοφορική Στρατιωτική Διέξοδο» και «απαλλάσσουν» μικροαστικά-μεσαία στρώματα και γόνους της άρχουσας τάξης από την υποχρεωτική στράτευση. Ο στρατός αναδεικνύεται στο μηχανισμό ταξικής κυριαρχίας που επιδιώκει συστηματικά το βάθεμα των ταξικών του χαρακτηριστικών.
Με αυτό τον τρόπο ο αστικός κόσμος προσπαθεί να κλείσει γρήγορα έναν επικίνδυνο για το κατεστημένο διάλογο που διαχέεται στην κοινωνία, η οποία διαπιστώνει το αδιέξοδο των πανάκριβων, άχρηστων εξοπλιστικών προγραμμάτων και την «απαξίωση» του στρατιωτικού θεσμού, που σε κάθε περίπτωση αδυνατεί να κατοχυρώσει την Ειρήνη και να νομιμοποιήσει στη μέση συνείδηση την ύπαρξη του αφού οι διακρατικές συγκρούσεις εκλείπουν και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις οδηγούνται σε τέλμα (βλέπε αδιέξοδα ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν). Διαπιστώνεται ότι απαιτούνται πολιτικές λύσεις, ευρύτερες ανατροπές και όχι νέοι πόλεμοι. Όμως, οι Στρατιωτικοί σχηματισμοί, σε εθνικό και Διεθνικό επίπεδο (ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΟΑΣΕ), αναλαμβάνουν κατασταλτικά καθήκοντα (πρόσφατη εμπειρία Ταϋλάνδης, σχεδιασμοί Ε.Ε. και ιμπεριαλιστική επέμβαση του Ευρωστρατού στην Αφρική κλπ) στο όνομα της νεφελώδους Ασφάλειας, ρόλο Παγκόσμιου Χωροφύλακα της Νέας Καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων και υπηρετούν ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (κατοχή Ιράκ-Αφγανιστάν, δημιουργία προτεκτοράτων ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ρωσίας διαμέσου αποσχιστικών κινήσεων σε Βαλκάνια-Καύκασο).
Η πολεμική προετοιμασία δεν εξασφαλίζει την Ειρήνη, αλλά φουντώνει την απειλή του πολέμου. Το αδιέξοδο διπλό καθώς συντηρείται ένας μηχανισμός ταξικής κυριαρχίας και ικανοποίησης των αστικών βλέψεων εντός και εκτός συνόρων, πραγματικό βάρος για τους φορολογούμενους που υπόκεινται σε κλιμακούμενη φορολογική επιβάρυνση προκειμένου να συντηρηθεί ένας κοινωνικά άχρηστος θεσμός, ενώ το κύκλωμα των εξοπλισμών τρέφει την παρασιτική πολεμική βιομηχανία και το σύστημα της διαπλοκής, εις βάρος πάντα των κοινωνικών αναγκών.
Παρά την προπαγάνδα που διαδίδει ότι το δίλημμα «κανόνια ή βούτυρο» είναι ψευτοδίλημμα, γιατί «ο ισχυρός στρατός και οι συνακόλουθες πολεμικές δαπάνες εξασφαλίζουν την ειρήνη και τους όρους ευημερίας», συμβαίνει το τελείως αντίθετο. Αδιάψευστος μάρτυρας η σύγχρονη ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς, αφενός μια στρατιωτική σύγκρουση των δύο κρατών θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή, αφετέρου 65 χρόνια ραγδαίων εξοπλισμών, δογμάτων Αποτροπής και πολεμικής προετοιμασίας όχι μόνο δεν απέτρεψαν την στρατιωτική σύγκρουση (γεγονότα Κύπρου 74', Ακήρυκτος Πόλεμος στο Αιγαίο με εκατοντάδες νεκρούς πιλότους κλπ), αλλά σε κάθε περίπτωση οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ακόμη και όταν έφτασαν στο αμήν μιας μοιραίας σύγκρουσης βρήκαν διέξοδο διαμέσου της πολιτικής: γεγονότα 1987, ένταση στα Ίμια 1996.
Βεβαίως, η προβολή του κινδύνου για «την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία» συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος εθνικής ενότητας, ενώ ταυτόχρονα τα εργατικά δικαιώματα ακρωτηριάζονται. Συστηματικά, όλοι οι επίσημοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης παρουσιάζουν ως αιτίες της διαμάχης στο Αιγαίο τις διεκδικήσεις ή την επιθετικότητα-προκλητικότητα της μιας ή της άλλης πλευράς προκειμένου να φουντώσουν τον εθνικισμό και να ενσωματώσουν τις λαϊκές μάζες στα σχέδια κερδοφορίας του αστικού κόσμου, απαιτώντας ακόμα «μεγαλύτερες θυσίες»! Η απεμπόληση κοινωνικών ελευθεριών γίνεται στο όνομα της «Ασφάλειας», η τρομουστερία χρησιμοποιεί ως αφορμή την μετανάστευση (στοχοποιώντας μουσουλμάνους) ή τους κινδύνους κοινωνικής εξέγερσης και η πολεμική εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παρουσιάζεται ως μονόδρομος για την εξυπηρέτηση των «εθνικών αναγκών».
Στη Γερμανία καταργείται η υποχρεωτική στράτευση; Δε νομίζω!
Έχοντας αυτά κατά νου, ας δούμε τις εξελίξεις σε ένα ανεπτυγμένο ευρωπαϊκό κράτος και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία. Εκεί το αστικό κατεστημένο προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις για τον αντιδραστικό μετασχηματισμό του Στρατού επιθυμώντας να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του γερμανικού ιμπεριαλισμού, παίρνοντας συνάμα και συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης.
Ο γερμανικός στρατός αποτελεί μετεξέλιξη του στρατού της Ομοσπονδιακής Γερμανίας που συγκροτείται από τους νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κυρίως από τις ΗΠΑ και παίζει εξαρχής καθοριστικό ρόλο στη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ απέναντι στο Σύμφωνο της Βαρσοβία. Ουσιαστικά στηρίχθηκε στους άνδρες και τα στελέχη του Ναζιστικού καθεστώτος, των οποίων τα Εγκλήματα Πολέμου Συγκαλύφθηκαν!
Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι γερμανοί άντρες ήταν υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν στο στρατό για ένα και ενάμιση χρόνο, από τη ηλικία των 18 ετών. Αλλά, πολλοί νέοι επέλεξαν να υπηρετούν εναλλακτική αντί για στρατιωτική θητεία.
Το αστικό κατεστημένο προπαγανδίζει έκτοτε ότι "η υποχρεωτική θητεία είναι ένας ανώτερος θεσμός στη μεταπολεμική Γερμανία, με την παρουσία των «πολιτών με τη στολή» να υπηρετούν ως προπύργιο κατά της στρατιωτικής ελίτ που καταχράστηκε την εξουσία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου", διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια που αναδεικνύει την στήριξη των ΝΑΖΙ από τα μικροαστικά, μεσαία στρώματα και το σύνολο της άρχουσας τάξης. Ότι η άνοδος των ΝΑΖΙ στην εξουσία ήταν επιλογή του συστήματος εξουσίας της εποχής ως απάντηση στο εργατικό κίνημα και ως μέσο υλοποίησης ρεβανσιστικών σχεδιασμών και ιμπεριαλιστικών βλέψεων με επίδικο την Παγκόσμια κυριαρχία.
Ο γερμανικός στρατός υπόκειται σε συνταγματικό περιορισμό που απαγόρευε την έξοδό του από τα σύνορα της χώρας. Οι «Ανθρωπιστικοί Πόλεμοι» του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του '90, δεν οδήγησαν μόνο στους δολοφονικούς βομβαρδισμούς και στην επαναχάραξη των συνόρων, αλλά δίνουν τη δυνατότητα στους Γερμανούς αστούς, με πρωτοβουλία της κεντροαριστεράς και του κόμματος των Πρασίνων να εξάγουν τον στρατό τους. Από τότε ο γερμανικός στρατός παρεμβαίνει στα Βαλκάνια σε αστυνομικές και στρατιωτικές αποστολές, ακολουθεί το ΝΑΤΟ στις φονικές του ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δείχνει το γερμανικό ιμπεριαλιστικό ενδιαφέρον για την Αφρική. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα τεράστια οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα στέλνουν το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό στο Κέρας της Αφρικής, στην πρώτη αυτοτελή του αποστολή. Σήμερα, η Γερμανία συμμετέχει με 7.000 άνδρες σε διεθνείς «ειρηνευτικές αποστολές», όπως στο Κοσσυφοπέδιο, στη Σομαλία και στο Κονγκό, ενώ έχει την τρίτη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.
Η αλλαγή των αναγκών και προτεραιοτήτων του γερμανικού αστικού κατεστημένου ωθούν στην αναπροσαρμογή των πολεμικών δογμάτων και σε ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ασύμμετρες Απειλές, οι Προληπτικοί Πόλεμοι, η συμμετοχή στην παγκόσμια τρομοκράτηση των λαών που ονομάστηκε «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας», η καταστολή των κινημάτων και η αντιμετώπιση του εχθρού γερμανικού λαού απαιτούν έναν άλλο στρατό (στις πρόσφατες αντιφασιστικές διαδηλώσεις, σε πολλές γερμανικές πόλεις παρενέβη και ο γερμανικός στρατός εναντίον των διαδηλωτών).
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας θα ωφεληθούν από τις αλλαγές, είπε ο Ulrich Kirch, πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου του ένοπλου προσωπικού Bundeswehr Association. "Oι Ε.Δ. πρέπει να είναι γρήγορες, ευέλικτες και ευκίνητες και πάνω απ' όλα, πιο επαγγελματικές από ό, τι τώρα, για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες απειλές για την ασφάλεια»», δήλωσε ο Kirch στην καθημερινή εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung.
Ποιες είναι όμως αυτές οι αλλαγές;
Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Εάν εγκριθούν οι προτάσεις του υπουργού άμυνας τότε η οροφή του στρατεύματος θα μειωθεί δραματικά. Η Γερμανία θα περικόψει το μέγεθος των Ε.Δ. πάνω από το ένα τρίτο ενώ «καταργείται ουσιαστικά και ο μεταπολεμικός θεσμός της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας», σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Ανώνυμες κυβερνητικές πηγές είπαν ότι ο υπουργός άμυνας Karl-Theodor zu Guttenberg ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για να μειώσει το μέγεθος των Ε.Δ. της χώρας από 250.000 σε 165.000 - συμπεριλαμβανομένων και των επαγγελματιών εθελοντών σε μόλις 7.500, από 50.000 σήμερα. Η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού θα συνοδεύεται από την «μετατροπή της στρατιωτικής θητείας σε εθελοντική». Η κυβέρνηση στοχεύει στην εξοικονόμηση περίπου 8.300.000.000 ευρώ (10.700.000.000 δολάρια) από τις αμυντικές δαπάνες έως το 2014.
Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι σε αντίστοιχες μεγάλες περικοπές προχωρούν οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί στρατοί, ο γαλλικός και βρετανικός, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική συμβάλλει σε αυτή την προοπτική καθώς επιτρέπει την συνεννόηση. Ο Γερμανός υπουργός άμυνας Γκούτενμπεργκ και ο γάλλος ομόλογός του Ερβ Μοράν ανακοίνωσαν τη σύσταση μιας άτυπης ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει τη λήψη κοινών μέτρων δράσης. Όπως δήλωσε ο κ. Μοράν, οι δύο σύμμαχοι αποφάσισαν «να αναζητήσουν από κοινού το είδος των πόρων που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ή να μοιραστούν» με στόχο να μειώσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς των χωρών τους χωρίς να πληγεί η αμυντική τους επάρκεια. Έναν μήνα νωρίτερα, ο βρετανός υπουργός Άμυνας Λάιαμ Φοξ είχε καλέσει σε διμερή συνεργασία για θέματα αμυντικής πολιτικής και «ειδικά με χώρες που μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και είναι έτοιμες να πληρώσουν και να πολεμήσουν, όπως η Γαλλία».

Με πρόφαση την περικοπή δαπανών, προχωρούν σε αντιδραστική ανασυγκρότηση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων

Ας θέσουμε μερικά ερωτήματα:
Καταργείται η Υποχρεωτική Στράτευση της γερμανικής νεολαίας;
ΟΧΙ. Αυτό που σχεδιάζουν στην Γερμανία, για να ηρεμήσουν τουs λεγόμενουs υποστηρικτέs τηs υποχρεωτικήs θητείαs, είναι να μην αφαιρέσουν από το σύνταγμα το άρθρο για την υποχρεωτική θητεία αλλά να αναστείλουν την εφαρμογή τηs, κάτι που έχουν κάνει πολλά άλλα κράτη που δεν έχουν υποχρεωτική θητεία.
Ποιος και γιατί αντιστέκεται στις Αλλαγές;
Σύμφωνα με το γερμανικό τύπο, το συντηρητικό κατεστημένο που εκφράζει πλήθος οικονομικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων τάσσεται ενάντια στις αλλαγές που αμφισβητούν το προηγούμενο καθεστώς εκμετάλλευσης της νεολαίας και οικοδόμησης κοινωνικών συμμαχιών.
Συντηρητικές φωνές εντός των τριών κυβερνητικών κομμάτων - της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του αδερφού βαυαρικού κόμματος CSU και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) - έχουν μέχρι στιγμής αντισταθεί στις αλλαγές που σχεδιάζει το γερμανικό ΥΠΕΘΑ. Επίσης, έντονη ήταν η αντίδραση του συντηρητικού κυβερνήτη του Essen στο σχέδιο του υπουργού άμυνας Guttenberg. Δηλώνει ότι αν και η Γερμανία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να "συνεχιστεί η σύνδεση της Bundeswehr με την κοινωνία." Αντίθετοι με το σχέδιο είναι όσοι επωφελούνται από το status quo. Παράλληλα, οι Σοσιαλδημοκράτες πιστεύουν ότι ο αριθμός των εθελοντών θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, ενώ οι Πράσινοι τάσσονται υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας.
Οι αλλαγές αυτές θα καταργήσουν τη δωρεάν εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας από το γερμανικό κράτος με πρόφαση την εκπλήρωση του «υπέρτατου αγαθού», δηλαδή της στρατιωτικής θητείας;
ΟΧΙ. Οι γερμανικές εφημερίδες καταγράφουν ότι «Εκτός από τους νομάρχες και περιφερειάρχες που φοβούνται την απώλεια θέσεων εργασίας σε κοινότητες που εξαρτώνται οικονομικά από τη παρουσία στρατιωτικών εγκαταστάσεων, η «κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας» θα μπορούσε επίσης να είναι ένα πλήγμα για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας. Η ύπαρξη της υποχρεωτικής θητείας εξασφαλίζει, εκτός από φαντάρους, και περίπου 90.000 αντιρρησίες συνείδησης που κάθε χρόνο υποχρεώνονται να υπηρετήσουν σε γερμανικά νοσοκομεία, γηροκομεία, ψυχιατρικά ιδρύματα και άλλες εγκαταστάσεις χωρίς ουσιαστικά μισθό. Εάν το σχέδιο κατάργησης της θητείας ψηφιστεί, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να βρουν εναλλακτική - και ενδεχομένως πιο ακριβή - λύση για τη στελέχωση των οργανισμών τους».
Με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτεται ότι οι γερμανικές κυβερνήσεις ενσωμάτωσαν τις αντιπολεμικές και αντιμιλιταριστικές διαθέσεις της νεολαίας καθιστώντας ταυτόχρονα το θεσμό της εναλλακτικής θητείας των αντιρρησιών συνείδησης ως μηχανισμό άντλησης δωρεάν εργαζομένων.
Ποιες είναι οι νέες μορφές εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας;
Η γερμανίδα υπουργός για την οικογένεια, Κριστίνα Σρέντερ, παρουσίασε πρόταση για ένα πρόγραμμα εθελοντικής υπηρεσίας που θα έχει ως στόχο να βρει 35.000 εθελοντών που θα αντικαταστήσουν τον "στρατό" των αντιρρησιών συνείδησης που εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Οι εθελοντές θα απασχολούνται ένα με δύο έτη και θα λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα ως αποζημίωση.

Το ελληνικό αστικό κατεστημένο ακολουθεί

Όλοι οι παραπάνω προβληματισμοί αγγίζουν και την Αθήνα. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και δεξαμενές σκέψεις όπως το ΙΣΤΑΜΕ προσπαθούν να εντάξουν τους παραπάνω προβληματισμούς, που είναι κοινοί σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, στην ελληνική πραγματικότητα.
Σχέδια αντιδραστικής ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων έρχονται και παρέρχονται ακολουθώντας τα νατοϊκά κριτήρια, έχοντας στον ορίζοντά τους τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και τα «Ζωτικά» βαλκανικά αστικά οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα, ενσωματώνοντας τις απαιτήσεις της «Καταστολής Πλήθους» του «εσωτερικού εχθρού» και τη δίψα για νέους εξοπλισμούς. Αυτές τις ανάγκες ικανοποίησε η τελευταία ανασυγκρότηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Β.Μεϊμαράκη, και του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Δ.Γράψα, που προέβλεπε μια Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία αντίστοιχα για κάθε γειτονικό βαλκανικό κράτος, δύο (2) Σώματα Στρατού στη Θράκη, την αναβάθμιση των Ειδικών Δυνάμεων που εδρεύουν στην Κρήτη ώστε να μπορούν με αποτελεσματικότητα να επέμβουν στην Κύπρο, Διακλαδικότητα-Ταχύτητα-Ευελιξία, την αύξηση των Μισθοφόρων και την έμφαση στις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης, την ένταση της εκπαίδευσης για μάχες εντός πόλεων και ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 25 δις ευρώ έως το 2015, που συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ. Αλλαγές που απαίτησαν την αύξηση του Ελληνικού Στρατού από τις 93.000 στις 103.000 μέλη.
Τώρα, υπόσχονται χωρίς να το πραγματοποιούν κλείσιμο των άχρηστων μονάδων, ερωτοτροπούν με την ιδέα «χακί real estate» ξεπουλώντας σε ιδιώτες πρώην στρατόπεδα-φιλέτα γης, επεξεργάζονται σχέδια περιορισμού του παρωχημένου εξοπλισμού, μειώνουν με βιαιότητα τα λειτουργικά έξοδα εις βάρος των μισθών, της υγιεινής και της σίτισης στρατιωτών-στελεχών, κόβουν τα οδοιπορικά ώστε να αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για τη πραγματοποίηση νέων αγορών όπλων.
Ταυτόχρονα, διαμορφωτές της κοινής γνώμης προσπαθούν να θέσουν ζήτημα κατάργησης της Υποχρεωτικής Στράτευσης με αντικατάσταση από Μισθοφορικό Στρατό ή με κατ' Επιλογή θητεία όποτε διευρύνεται η κοινωνική αγανάκτηση απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και την κυβέρνηση. Σχέδια που απευθύνονται στα εργατικά και αγροτικά στρώματα που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας. Αναζητώντας πάντα πιο φθηνούς Μισθοφόρους κάνουν λόγο για παράταση της θητείας όσων επιθυμούν με 600 ευρώ μισθό. Όμως, οι ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και η απαίτηση για δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους που αναλαμβάνουν την συντήρηση-φύλαξη μονάδων και τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, τους εμποδίζει να μιλήσουν για συνολική κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ωθεί ένα τμήμα της στρατευμένης νεολαίας να εφαρμόσει τις πρόνοιες της εναλλακτικής θητείας ώστε να εκμεταλλευτεί τις εξειδικευμένες γνώσεις του και την εργασιακή του εμπειρία, αναλαμβάνοντας οι τελευταίοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό της 9μηνης θητείας και αμισθί την κάλυψη διαφόρων θέσεων στο Δημόσιο τομέα.
Η απάντησή μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κατεστημένου εντός και εκτός συνόρων μπορεί να είναι μόνο από την σκοπιά της αμφισβήτησης των αστικών-εθνικών αναγκών και ιδεωδών. Προβάλλοντας τις σύγχρονες ανάγκες του κόσμου της εργασίας που βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση απ' το Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΔΝΤ, τη διεκδίκηση ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και κομμάτι της νέας ιμπεριαλιστικής μοιρασιάς από τις ελληνικές τράπεζες, τους εφοπλιστές, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τους Έλληνες βιομήχανους και εμπόρους όπλων.
Από την σκοπιά αυτή αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των φαντάρων, το μπλοκάρισμα των εξοπλισμών, δηλώνουμε την Άρνηση Συμμετοχής μας στους Πολεμικούς Τυχοδιωκτισμούς και στην Καταστολή των Κινημάτων, Απαιτούμε τη Μείωση της Θητείας, τη θεσμική κατοχύρωση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων, την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων, την Έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, το κλείσιμο των ξένων βάσεων, την ακύρωση των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ.
Δηλώνουμε την Αμφισβήτησή μας στην Υποχρεωτική Στράτευση, ακραία Εργασιακή Εκμετάλλευση της νεολαίας και μετατροπή της σε Αναλώσιμο των ελληνικών ιμπεριαλιστικών βλέψεων, την κάθετη αντίθεσή μας στην Στρατολογία των νέων ανθρώπων ως Μισθοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Καταστολής.
Η Ειρήνη στο Αιγαίο, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και η ευημερία των λαών είναι υπόθεση μόνο της προσπάθειας Συναδέλφωσης και της κοινής τους πάλης για την Ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής πολιτικής, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Όχι της Μυστικής Διπλωματίας των Κυβερνήσεων, των καιροσκοπικών-ευκαιριακών προσεγγίσεων των αστικών κατεστημένων, που για τα συμφέροντά τους έβαψαν και θα ξαναβάψουν τα χέρια τους, με το δικό μας αίμα.
Από αυτή την σκοπιά ο Στρατιωτικός Μηχανισμός φαντάζει Άχρηστος και Επικίνδυνος για τον κόσμο της εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου